Μία σημαντική μουσική συνεύρεση με το έργο δύο αείμνηστων δημιουργών πραγματοποιεί ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ανταμώνει με την πολύτιμη μουσική παρακαταθήκη δύο σπουδαίων μορφών της ελληνικής τραγουδοποιίας.

Ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές – τραγουδοποιούς της γενιάς του, γνωστός για την αυθεντική σκηνική παρουσία και σχέση με το κοινό, συνδέεται με τη μουσική κληρονομιά του αξεπέραστου μουσουργού Μάριο Τόκα και με το στιχουργικό έργο του πολυγραφότατου ποιητή Άλκη Αλκαίου και οδηγείται στην έκδοση του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία», που θα γίνει πραγματικότητα σε λίγες εβδομάδες.

Το πρώτο άκουσμα, το τραγούδι «Στις Ξερολιθιές», αποτελεί μουσική παραλλαγή στο παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι «Τέσσερα και Τέσσερα».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης είναι ασύγκριτος όταν ερμηνεύει τραγούδια με ρίζες βαθιά χωμένες στην παράδοση, ευαισθησίες και ήθος που καταγράφει μία κοινωνική πραγματικότητα και δε χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία 22 χρόνια τώρα. Όπως το συγκεκριμένο, το οποίο επιλέγει στις ζωντανές εμφανίσεις του και έχει αγαπήσει το κοινό.

Με την ήρεμη δύναμη της οικείας φωνής του συνδέεται με τους αείμνηστους Μάριο Τόκα και Άλκη Αλκαίο, μέσω μίας «υπόγειας», μυστικής επικοινωνίας και συνδιαλέγεται ανεπιφύλακτα με το παρελθόν. Πρόκειται για μία μουσική συνεύρεση με δύο σημαντικούς δημιουργούς που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στην ελληνική δισκογραφία και συνάμα ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Μίλτος Πασχαλίδης - «Στις Ξερολιθιές» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Κάποια Κυριακή του Μάρτη
στις ξερολιθιές
ρώτησα ένα λουλούδι
και μου ‘πε πως με θες

Μη ρωτάς που ξημερώνω
γιατί στο χω πει
ποτέ φωλιά δε φτιάχνει
το μοναχό πουλί

Δέξου της βροχής τα δώρα
και της μοναξιάς
για να ‘ρχεσαι τα κρύα βράδια
και να μ’ αγαπάς

Αφήστε το σχόλιό σας