17 από τις πιο αγαπημένες επιτυχίες που μας έχει προσφέρει ο Μίλτος Πασχαλίδης συγκεντρώνονται σε ένα Best Of άλμπουμ.

Για πρώτη φορά κυκλοφορεί το CD «Τα Τραγούδια Μια Σταλιά» με τις μεγαλύτερες επιτυχίες που μας έχει χαρίσει ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ο εξαιρετικός ερμηνευτής και δημιουργός ξεκίνησε την εμπλοκή του με τη μουσική όντας φοιτητής στη Κρήτη στο Μαθηματικό τμήμα. Γνωρίστηκε αυτά τα υπέροχα φοιτητικά χρόνια με το εγχώριο επιτυχημένο συγκρότημα τους Χαΐνηδες, συνεργάστηκε μαζί τους, λάτρεψε την Κρητική κουλτούρα εμπνεύστηκε και επηρεάστηκε βαθιά από αυτή και αυτή ήταν η αρχή.

Από το 1995 ξεκινάει την προσωπική του διαδρομή με το «Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», γράφοντας ο ίδιος εξ ολοκλήρου τα τραγούδια του και γρήγορα εντάσσεται στην εκλεκτή ομάδα των Ελλήνων τραγουδοποιών πορεία που συνεχίζει μέχρι ήμερα με μεγάλη ανταπόκριση.

Παράλληλα η κοινωνικότητα και η εξωστρέφεια του χαρακτήρα του τον φέρνουν κοντά σε σπουδαίες συνεργασίες. Από τη Δήμητρα Γαλάνη στον Γιάννη Μαρκόπουλο και από τον Θάνο Μικρούτσικο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και πολλούς άλλους. Πάντα με διάθεση «παρεΐστικη» πορεύεται είτε στις ηχογραφήσεις των δίσκων του είτε στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Και ενώ τα χρόνια περνούν και οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, από τις «Κακές Συνήθειες» στις «Βυθισμένες Άγκυρες», στις «Πεθαμένες Καλησπέρες», στα «Τραγούδια Μια Σταλιά» και ενώ γνωρίζει τη δυναμική του σε στίχους, σύνθεση και ερμηνεία δε διστάζει αφενός να μελοποιήσει στίχους του αείμνηστου Άλκη Αλκαίου, τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα και αφετέρου να συνεργαστεί στενά με το σημαντικό στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου διαγράφοντας μία ακόμα πορεία.

Ο Best Of δίσκος «Τα Τραγούδια Μια Σταλιά» κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής από τη Minos EMI / Universal.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

01. Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος
02. Πεθαμένες Καλησπέρες
03. Ξημερώματα (με Λάκη Παπαδόπουλο)
04. Βυθισμένες Άγκυρες
05. Βοριάς Φυσάει Τα Λόγια Μου
06. Κακές Συνήθειες
07. Σαν Των Ματιών Σου Τις Βαφές (Βασίλης Παπακωνσταντίνου)
08. Φωτιά Μου
09. Τα Τραγούδια Μια Σταλιά (Ζωντανή ηχογράφηση στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»)
10. Δεν Πίνω Μοναχός
11. Ηράκλειο – Καλαμάτα
12. Του Φθινοπώρου Τα Φιλιά
13. Αγύριστο Κεφάλι
14. Ψωμί Κι Εφημερίδα
15. Της Λήθης Το Πηγάδι
16. Απόψε Η Νύχτα
17. Σαν Τραγουδάκι

Πρόταση: Ανακαλύψτε το διπλό live CD
του Μίλτου Πασχαλίδη, «Ό,τι Αγαπάς Δεν Τελειώνει»

Μίλτος Πασχαλίδης - Ό,τι Αγαπάς Δεν Τελειώνει Live (CD cover) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας