Το «The Bitch Is Back» είναι σίγουρα το τραγούδι του Elton John που ταίριαζε γάντι στη Miley Cyrus.

Η Miley Cyrus το υποσχέθηκε και το έκανε: «The Bitch Is Back».

Ο Elton John κυκλοφορεί δύο ξεχωριστούς δίσκους με διασκευές κλασικών τραγουδιών της λαμπερής καριέρας του που έχει γράψει μαζί με το στενό συνεργάτη του, το στιχουργό Bernie Taupin.

Το «Revamp» (Virgin EMI) και το «Restoration» (Universal Music Group Nashville) με τον country προσανατολισμό, υπενθυμίζουν την απαράμιλλη επίδραση του Βρετανού -πιανίστα, τραγουδοποιού και τραγουδιστή- στη μουσική όλων των ειδών και την επιρροή του στη σύγχρονη γενιά των αστέρων παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ο κατάλογος των superstars που τιμούν με την ερμηνεία τους τον 70χρονο καλλιτέχνη είναι κάτι παραπάνω από εκτυφλωτικός: Lady Gaga, Ed Sheeran, P!nk, Miley Cyrus, Coldplay, Demi Lovato, Sam Smith, Florence and The Machine, Dolly Parton, Chris Stapleton, είναι ένα μικρό μόνο δείγμα της λαμπερής λίστας.

Στο πλαίσιο του «Restoration», η Miley Cyrus διασκευάζει το «The Bitch Is Back».

Πρόκειται είναι μία από τις ροκ δημιουργίες του Elton John με τους στίχους του Bernie Taupin. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1974 στο δίσκο «Caribou» και έφτασε στην πρώτη θέση του Καναδά, στο Νο4 της Αμερικής και στο Top 15 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρότι το τραγούδι γράφτηκε πριν 44 χρόνια, οι στίχοι του παραμένουν πιο επίκαιροι από ποτέ.

Στην ουσία διακωμωδεί τη μοντέρνα κοινωνία, όπου τις παλιές εποχές οι πλούσιοι ήταν και παχιοί επειδή μπορούσαν να αγοράσουν περισσότερο φαγητό, ενώ τώρα το υγιεινό φαγητό είναι πολύ ακριβό και ο κόσμος αγοράζει φτηνά μεγάλες ποσότητες μη υγιεινού και επεξεργασμένου φαγητού.

Εκείνη την εποχή, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να μεταδώσουν το τραγούδι εξαιτίας της λέξης «bitch».

Ένα από τα γνωστό ονόματα που έχουν ερμηνεύσει εκ νέου το «The Bitch Is Back» είναι η Tina Turner, δύο φορές μάλιστα: Μία για το δικό της άλμπουμ «Rough» το 1991 και ξανά σε ένα άλλο αφιέρωμα στη συνεργασία John και Taupin το 1991.

Το «The Bitch Is Back» είναι το πρώτο τραγούδι στο οποίο ακούμε τη φωνή της Miley Cyrus έπειτα από την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της, του «Younger Now», στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας