Ο Μίκης Θεοδωράκης βγήκε από το νοσοκομείο, μετά τη νοσηλεία για το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έλαβε σήμερα, Τρίτη 7 Αυγούστου, εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με σαφή βελτίωση της υγείας του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε εισαχθεί την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, στις 11:19 μ.μ., μετά από νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής.

Με ήπια αιμοδυναμική αστάθεια, εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμεινε για 24 ώρες, αναταχθείς σε φλεβοκομβικό ρυθμό, υπό φαρμακευτική αγωγή.

Το μεσημέρι της επομένης ημέρας, ο Μίκης Θεοδωράκης εξήλθε της μονάδας και μεταφέρθηκε στο θάλαμο, όπου παρέμεινε επί τρεις ημέρες, λαμβάνοντας την κατάλληλη ιατρική φροντίδα για το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Μίκης Θεοδωράκης - Mikis Theodorakis - Hit Channel

Ο Μίκης Θεοδωράκης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο την προηγούμενη Παρασκευή, λόγω του πόνου στο στήθος που αισθάνθηκε και της μεγάλης ταχυκαρδίας που είχε.

Μετά το πρώτο κρίσιμο εικοσιτετράωρο, οι θεράποντες ιατροί είχαν εκτιμήσει ότι ο μεγάλος κίνδυνος είχε παρέλθει και εμφανίζονταν αισιόδοξοι για την έκβαση της υγείας του.

Παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εξαιτίας της ηλικίας του, πράγματι ο σπουδαίος μουσουργός πήρε σύντομα εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και επέστρεψε στην κατοικία του, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης συμπλήρωσε 93 έτη ζωής, καθώς γεννήθηκε το 1925, στο νησί της Χίου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας