Ο Στέφανος Κορκολής μεταχειρίζεται για πρώτη φορά στο πιάνο τις συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συνοδεία της Σοφίας Μανουσάκη. 

Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Ένα διπλό CD με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ». Πρελούδια για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη.

Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ο Στέφανος έδωσε στον συνθέτη να ακούσει τις ηχογραφήσεις, και μετά την ακρόαση τους μία δεύτερη επιστολή ακολούθησε από τον Μίκη Θεοδωράκη.
Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, έγινε με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Κυκλοφορεί από την Panik Platinum.

Ακούστε τη «Συνάντηση» Μίκη Θεοδωράκη και Στέφανου Κορκολή παρακάτω:

(Δελτίο Τύπου)

► Βρείτε το στα: iTunes.

 

Αφήστε το σχόλιό σας