Ο Μίκης Θεοδωράκης βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά παραμένει νοσηλευόμενος μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν όσον αφορά το ζήτημα που αντιμετώπισε με την υγεία του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και για τη νοσηλεία του.

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής (3/8).

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λόγω του πόνου που αισθάνθηκε στο στήθος και της μεγάλης ταχυκαρδίας που είχε, διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου εισήχθη κατευθείαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης προσήλθε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, την Παρασκευή 3 Αυγούστου, στις 11:19 μ.μ., μετά από νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Με ήπια αιμοδυναμική αστάθεια, εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου ανετάχθη φαρμακευτικά το επεισόδιο της ταχυαρρυθμίας.

«Το μεσημέρι του Σαββάτου (4/8), στις 2μ.μ., μεταφέρθηκε σε θάλαμο, όπου συνεχίζει νοσηλευόμενος», ενημερώνει η ανακοίνωση.

Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει πλέον παρέλθει.

Ωστόσο, είναι επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στις 29 Ιουλίου συμπλήρωσε 93 έτη ζωής (γενν. το 1925), αλλά εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της υγείας του.

Αφήστε το σχόλιό σας