Συνέντευξη: Mick Moss (Antimatter)

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,990ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

HIT CHANNEL ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Δεκέμβρης 2010. To Hit Channel μίλησε με τον Mick Moss, τον ηγέτη των Antimatter. Μας λέει πολλά πράγματα..

 

Η συλλογή ‘Alternative Matter’ πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Πόσο δύσκολο ήταν να μαζέψεις όλο αυτό το υλικό; Πόσο σημαντική είναι αυτή  η κυκλοφορία για την ιστορία των Antimatter;

Είναι απίστευτα σημαντικό,μιας και συγκεντρώνει όλες τις αρχειακές ηχογραφήσεις των τελευταίων 10 χρόνων που απλά γέμιζαν σκόνη στα ράφια μας. Η λίστα είχε 38 τραγούδια αλλά λιγόστεψε στα 29,τα οποία ήταν ήδη πάρα πολλά για ένα διπλά album. Μετά πέρασα τους επόμενους 9 μήνες που γινόμουν σιγά-σιγά τρελός, όχι μόνο στην επιλογή των κομματιών αλλά και στα κομμάτια που συμπεριλαμβάνονταν στα κομμάτια. Ήταν ένας εφιάλτης να τα συλλέξω, πραγματικά, εξαιτίας της τεράστιας ποσότητας και επίσης λόγω του πόσο γελοία τελοιομανής είμαι.

 

Ποια είναι τα projects στα οποία δουλεύεις τώρα;

Δουλεύω αυτή τη στιγμή σε νέο υλικό για τους Antimatter.Αυτό το album θα έπρεπε να υπήρχε ήδη από το 2009 αν δεν είχα αποσπάσει  την προσοχή μου από τα ‘Live@An Club’ και ‘Alternative Matter’. Ήταν πολύ ενοχλητική περίοδος για μένα να δουλεύω για άλλες κυκλοφορίες και να μην μπορώ να συγκεντρωθώ πλήρως στο επόμενό μου album, ειδικά ενώ όλη γύρω μου είχα το χρόνο να κάνουν τα δικά τους albums. Αλλά τα χέρια μου τώρα λύθηκαν με την κυκλοφορία του ‘Alternative Matter’ και μπορώ τελικά να συνεχίσω τη δουλειά και τις ιδέες που είχα από το 2008. Έχω πολλά κομμάτια σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης. Έαν δουλέψω σκληρά και αρκετά παραγωγικά θα μπορέσω να κυκλοφορήσω το νέο album μέχρι το τέλος του 2011. Το περιμένω πάρα πολύ.

 

mick1Το Μάιο του 2010 θα παίξεις support στους Marillion στο Marillion Weekend. Πώς προέκυψε αυτό; Προτιμάς την περίοδο με τον Fish ή με τον Hogarth;

Νομίζω ότι και οι δύο εποχές των Marillion είναι μοναδικές και έτσι αδύνατο να τις συγκρίνεις. Και οι δύο έχουν τα ταλέντα τους. Λέγοντας αυτό, προτιμώ περισσότερο την τελευταία τους εποχή. Η πρόσκληση για τους Antimatter να κάνουν support στους Marillion, ήταν τεράστιο σοκ για μένα.  Στην πραγματικότητα διάβασα το e-mail και μετά το ξαναδιάβασα για να σιγουρευτώ ότι δεν έκανα λάθος! Είναι ο τέλειος τρόπος για μένα να ξεκινήσω την δεύτερη δεκαετία των Antimatter, και επίσης να προβάλω μια πλήρη live μπάντα. Θα κάνω κάποιες συναυλίες για ζέσταμα προηγουμένως,και παραδόξως θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε στην Μεγάλη Βρετανία.

 

Είναι πιθανόν να ξαναδουλέψεις με τον Duncan Patterson ή/και τον Danny Cavanagh στο κοντινό μέλλον; Γούσταρες να περιοδεύεις μαζί τους;

Δεν νομίζω ο Duncan θα ξαναεμφανιστεί σε  κυκλοφορία των Antimatter, κάτι που δεν θα έκανε καλό σε κανένα μας, ακόμα και σαν ‘φιλική  συμμετοχή’, μιας και απλά θα προκαλούσε σύγχηση. Ο Duncan είναι ένας τύπος που του αρέσει να κοιτάει μπροστά, και είναι πολύ προστατευτικός με τα σύνορα που χωρίζουν το παρελθόν του από το παρόν του. Όσο για μένα, θέλω να πάω τους Antimatter ποιο μακριά από το να συγκρίνονται συνεχώς με την προηγούμενη μπάντα του Duncan, έτσι και πάλι δεν θα υπήρχε λόγος να τον έχουμε πίσω. Γούσταρα τις περιοδείες μου με τους τύπους από το παρελθόν, αλλά τώρα είναι η ώρα να προχωρήσω με διαφορετικούς ανθρώπους.

 

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές; Σου άρεσε το τελευταίο album των Portishead, ‘Third’;

Σε ποιο σημείο έχεις επιρρεάσει κάποιος τη μουσική μου δεν το ξέρω, μιας και οι επιρροές μου έρχονται από ένα υποσυνείδητο επίπεδο πάρα απ’το να πω “σήμερα θα ακουστούμε σαν τους Pink Floyd” και επίσης ακούω ένα σωρό διαφορετικούς καλλιτέχνες σήμερα. Ναι, το τσέκαρα το ‘Third’  και μου άρεσε πολύ απ’αυτό που άκουσα, αλλά μου κολλάει περισσότερο ένα album στο οποίο χρειάζεσαι να επενδύσεις χρόνο για να το εκτιμήσεις πλήρως και δεν είμαι τόσο μεγάλος οπαδός των Portishead για να το κάνω αυτό.

 

mick2Πιστεύεις ότι η δουλειά σου θα έπρεπε να είχε περισσόοτερη αναγνώριση από τους οπαδούς και τον τύπο; Αν ναι,έχεις απογοητευτεί ποτέ απ’αυτό τον παράγοντα;

Δεν έχω ιδέα τι πραγματικά να περιμένω από τους οπαδούς και τον τύπο, και είναι όλα ένα ανακατεμένο πράγμα από διαφορετικές γνώμες. Νομίζω ότι στο τέλος της μέρας είμαι χαρούμενος στο να κάνω μουσική που είμαι περήφανος γι’αυτόν και αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα για μένα. Δεν ανυσηχώ πραγματικά για το ότι οι Antimatter δεν έχουν φτάσει σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, παρότι κάποιες στιγμές αναρωτιέμαι γιατί πουλάει τόσο λίγο ένα project, ότι ίσως οι άνθρωποι δεν το πήρα στα σοβαρά ή κατι τέτοιο. Και ναι περιστασιακά πικρένομαι από κάποιους bloggers ή δημοσιογράφους, και την ανακονότητα να ταυτίσουν τους Antimatter με άλλες μπάντες σε τεράστιο βαθμό αλλά ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει εκεί… Εύχομαι κάποια είδη ανθρώπων να μην είχαν τόσο εύκολη πρόσβαση σε ένα πληκρολόγιο.

 

Νομίζεις ότι το rock ‘n’ roll έχει πεθάνει και τώρα τα πάντα έχουν σχέση με συμβόλαια,managers συμβόλαια;

Το rock’n’roll έχει πεθάνει από την μεριά την επιχειρηματική, αλλά είναι πάρα πολύ αληθινό στα κεφάλια μεριών συγκροτημάτων,και θα είναι για πάντα. Οι επιχειρήσεις είναι για να το διαλύσουν αυτό και πάντα θα είναι.

 
Ποιο είναι το τελευταίο σπουδαίο album που άκουσες;

Πραγματικά απόλαυσα το ‘Α Matter Of Life And Death’ από τους Iron Maiden. Υπολογίζω αυτό το album σαν κλασικό, και θεωρώ αυτή την καλύτερη δουλειά τους τα τελευταία 25 χρόνια.

 
Έχω ακούσει ότι οι ανεξάρτητες εταιρίες είναι εξίσου άπληστες με τις πολυεθνικές. Χαμηλότερα κόστη γι’αυτούς και το μεγαλύτερο κέρδος. Συμφωνείς μ’αυτό;Είσαι ευχαριστημένος από το πως έχουν φερθεί οι εταιρίες στους Antimatter;

Δεν μπορώ να σχολιάσω πραγματικά με εμπειρία στο πώς η πλειοψηφία των ανεξάρτητων ή των πολυεθνικών εταιριών δουλεύουν, παρ’ότι θα αμφισβητήσω ότι οι ανεξάρτητες έχουν μεγαλύτερο κέρδος απ’τις πολυεθνικές, μιας και οι πολυεθνικές έχουν μια τεράστια δημοσιογραφική μηχανή που επιρρεάζουν περισσότερους άμυαλους καταναλωτές προς το μέρος τους με τα λεφτά τους. Πρόσφατα άρχισα την εταιρία μου, ΜUSIC IN STONE,για να κυκλοφορήσουμε την μουσική των Antimatter και άλλων καλλιτεχνών. Το όλο πράγμα ήταν απλά μια φυσική πρόοδος για μένα,και μιας και είμαι control freak, ήταν μόνο ζήτημα χρόνου πριν αρχίσω να προσπαθήσω και να ελέγξω την επιχειρηματική πλευρά του εαυτού μου. Επίσης, υπάρχουν ένα σωρό παράμετροι που έχουν σχέση με το να είσαι σε μια εταιρία ή να έχεις τη δική σου,και νομίζω ότι δεν ήταν η ώρα να ασχοληθώ μ’αυτό,χωρίς να φώ ότι φυσικά είμαι υπέρ της “Κάν’το μόνος σου” προσέγγισης. Οι καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει στη Music In Stone ,το έκανα λόγω της καθαρής τελειότητας του υλικού τους. Η Lisa Cuthbert και οι Averse έχουν και οι δύο συναντηθεί κατά τη διάρκεια των περιοδειών των Αντimatter και λόγω της κατάστασης της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή και του γεγονότος ότι είναι και οι δύο πολύ νεαροί, δεν είχαν ακόμα υπογράψει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο.  Τα υλικά και των δύο, με τρελαίνουν τόσο ώστε δεν υπάρχει κανένα ερώτημα γιατί τους υπέγραψα. Η Lisa παίζει σκοτεινή, βασισμένη στο πιάνο, μουσική  με μια Κελτική απόχρωση και οι Averse πηδάνε από τους Κing Crimson στους Emperon και δημιουργούν 20-λεπτα έπη progressive metal με μια δυνατή folk ρίζα. Επίσης πρόσφατα κανόνισα να κυκλοφορήσουμε το απόμενο album του Duncan Patterson, ‘Herencia’ , το 2011, έτσι τα πράγματα πάνε πολύ καλά για την εταιρία. Έχω μια ιστοσελίδα, την  musicinstone.com με μουσική για να την ακούει ο κόσμος.

 
Τι αναμνήσεις έχεις από την Ελλάδα; Στείλε ένα μήνυμα σους Έλληνες οπαδούς σου;

Θυμάμαι το 2003 όταν στην πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα παίξανμε στο Αn Club στην Αθήνα. Το μέρος ήταν πήχτρα και το κοινό ήταν πολύ ανταποκριτικό. Είναι κάτι που το παρατήρησα με μείωση όσο παιρνούσαν τα χρόνια, αλλά το 2003 ήταν μια τεράστια εμπειρία και ένα υπέροχο κοινό.

 

Special thanks to Mick Moss!

http://www.antimatteronline.com
www.musicinstone.com


 

 

Αφήστε το σχόλιό σας