Μία συναυλία με instrumental συνθέσεις θα δώσει ο Μιχάλης Κουμπιός στο  Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», συνοψίζοντας τρεις δεκαετίες πορείας.

Μιχάλης Κουμπιός – «Απάνθισμα»
31 Χρόνια Instrumental

Ο Μιχάλης Κουμπιός, με δημιουργική πορεία άνω των τριών δεκαετιών, έχει ξεχωρίσει για τις ιδιαίτερα μελωδικές μουσικές του, που διαπερνούν «ταμπέλες» και «είδη», κάνοντας διαχρονικές επιτυχίες μέσα στην «εθνική» αλλά και την διεθνή μουσική παραγωγή, καθώς δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό και κομμάτια του κοσμούν δισκογραφικές συλλογές από μια ευρεία γκάμα ethnic, ambient, dance κ.ά. «χρηστικών» μουσικών ετικετών.

Πέρα από τα αναγνωρίσιμα τραγούδια και τα instrumental του, ο Μιχάλης Κουμπιός συνθέτει μουσική για διεθνή ντοκιμαντέρ, χοροθέατρα, εκθέσεις εικαστικών κ.λπ. Κοινός άξονας των έργων του, οι εύθραυστες – και, ταυτόχρονα, δυνατές – μελωδίες του, που ξετυλίγουν έναν ολόκληρο κόσμο, γεμάτο ευαισθησία, όνειρα, προσμονές, έναν κόσμο τόσο γνωστό μας αλλά και άγνωστο, που ζητάει ευκαιρίες για να μας αποκαλύψει την ομορφιά του.

Μία τέτοια ευκαιρία είναι το «Απάνθισμα», στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στις 18 Μαΐου. Μία συναυλία με instrumental συνθέσεις του Μιχάλη Κουμπιού, από την οργανική εκδοχή του «Μάης χωρίς Άνοιξη» του 1986 έως σήμερα – 31 χρόνια μετά – στα οργανικά κομμάτια του δίσκου «Ανθός» για σόλο ακορντεόν με την Κατερίνα Λέκκα.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα κυλήσει με την «Αλμύρα», τον «Μάη χωρίς Άνοιξη» και τις πρόσφατες «Μινιατούρες» σε ένα κλίμα στο οποίο κυριαρχεί μελωδική electronica πλαισιωμένη από πρωτότυπες προβολές με δυναμικά λέιζερ να χορεύουν στους ρυθμούς των κομματιών. Στο δεύτερο μέρος, το κλίμα γίνεται καθαρά κλίμα κοντσέρτου.

Ερμηνεύονται έργα για κιθάρα από το άλμπουμ « Damma dama» με τον κιθαριστή Στάθη Σκανδαλίδη, αποσπάσματα από την «Τήλο» ,το «Άναμμα» κ.ά. έως το σήμερα με το «Nocturnal», με ενόργανο σύνολο πέντε ατόμων – σε σχήματα σόλο, ντούο, τρίο, κουαρτέτο και κουιντέτο ,ανάλογα με τη σύνθεση. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, παρούσες και μελωδίες όπου κυριαρχεί το μπουζούκι, με τον βιρτουόζο Θανάση Βασιλά.

Πληροφορίες - Συντελεστές

31 ΧΡΟΝΙΑ INSTRUMENTAL
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ – «Απάνθισμα»
Συναυλία στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», 18 Μαΐου 2017.
Ώρα έναρξης: 21:00

 

Πειραιώς 206, Ταύρος 177 78 Τηλέφωνο: 210 341 8550
www.mcf.gr

Μουσικοί:

Μανόλης Ανδρουλιδάκης (επιμέλεια και διεύθυνση ενόργανου συνόλου, κιθάρες, μαντολίνο),
Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι)
Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο)
Μιχάλης Κουμπιός (πλήκτρα)
Κατερίνα Λέκκα (ακορντεόν)
Στάθης Σκανδαλίδης (κλασσική κιθάρα)
Έκτακτη συμμετοχή: Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο)

 

Αφήστε το σχόλιό σας