Την περαιτέρω εξερεύνηση του τελευταίου δίσκου του επιτρέπει ο Michael Kiwanuka με το video clip του «Cold Little Heart».

Ο Michael Kiwanuka είναι μία σπάνια περίπτωση καλλιτέχνη που προσδιορίζει τις εξελίξεις στο βρετανικό και κατ’ επέκταση στο διεθνές soul στερέωμα.

Κάθε φορά που ακούει κανείς την αισθαντική χροιά του, αποτυπώνεται πάντοτε η εντύπωση ότι προέρχεται από κάποιο σπάνιο βινύλιο – «διαμάντι» της δεκαετίας του 1960. Ο 30χρονος Βρετανός έχει ξεχωρίσει για το πολύτιμο κράμα του αυθεντικού αλλά και σύγχρονου χαρακτήρα του ως τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Από την αρχή της καριέρας του, τα Μέσα και το κοινό τον συνέκριναν με θρυλικά ονόματα του πεδίου του, όπως οι Marvin Gaye, Otis Redding, Curtis Mayfield, Bill Withers κ.ά.

Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Michael Kiwanuka με γενικό τίτλο «Love & Hate» έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2016 με την ετικέτα της Polydor Records / Universal. Αποτελώντας μία από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες εκείνης της χρονιάς, το άλμπουμ έγινε αποδέκτης διθυραμβικών σχολίων.

Το «Love & Hate» προτάθηκε για το φημισμένο «Mercury Prize», ακολουθώντας πιστά το δρόμο που χάραξε το 2012 η παρθενική δισκογραφική δουλειά του Michael Kiwanuka, «Home Again». Επιπρόσθετα, αναρριχήθηκε έως το Νο1 του βρετανικού chart.

You believe in you and I

Το διαχρονικής αξίας αριστούργημα του «Love & Hate» στρέφει το φακό επάνω στην κοινωνία. Ο Michael Kiwanuka εκθέτει τη στάση του μέσω μίας πολιτικής και κατά κύριο λόγο προσωπικής οπτικής, όπως χαρακτηριστικά συνέβη με το «Black Man in a White World».

Λίγους μήνες προτού συναντήσει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό, στο πλαίσιο του εφετινού «Release Athens Festival» – το Σάββατο 17 Ιουνίου, ο Michael Kiwanuka μετουσιώνει σε εικόνα το «Cold Little Heart», επιτρέποντας την περαιτέρω εξερεύνηση – ανακάλυψη του «Love & Hate». Είναι το πρώτο χρονικά τραγούδι που έγραψε ο Βρετανός για το άλμπουμ, σκιαγραφώντας το σκελετό πάνω βάσει του οποίου θα κινούταν.

Τη σκηνοθεσία του video clip ανέλαβε ο David Helman. Πρωταγωνιστεί ο νεαρός ηθοποιός Keith Stanfield (Straight Outta Compton, Snowden).

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας