Το 30 λεπτών βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube, συλλέγει μαρτυρίες για την υπεράσπιση του βασιλιά της ποπ, ξεκινώντας από εκείνες των ανιψιών του

Μετά τις κατηγορίες εναντίον του Michael Jackson για σεξουαλική κακοποίηση από τους Wade Robson και James Safechuck στο Leaving Neverland, η οικογένεια του βασιλιά της Ποπ αποφάσισε να απαντήσει στο ντοκιμαντέρ με ένα αντι-ντοκιμαντέρ. Στο Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary, που έχει διάρκεια 30 λεπτών και δημοσιεύθηκε στο Youtube, ο δημοσιογράφος Liam McEwan (ο οποίος είναι και ο παραγωγός) «διερευνά περαιτέρω τους ισχυρισμούς του Leaving Neverland και ρίχνει φως στις πληροφορίες που έχουν αποκλειστεί από το φιλμ του HBO», όπως γράφει στη σύνοψη, υπάρχουν συνεντεύξεις από συγγενείς και μέλη του στενού κύκλου του MJ που υπερασπίζονται το αστέρι, ξεκινώντας με τα ανίψια του Taj και Brandi Jackson.

Το μίνι ντοκιμαντέρ ξεκινάει από το 1993: ο Michael Jackson βρίσκεται στην κορυφή της δημοτικότητάς του με το Dangerous όταν ο Jordan Chandler, τότε 13, και η οικογένειά του καταθέτει αστική αγωγή εναντίον του pop star. Τον Ιανουάριο του 1994, η οικογένεια Chandler έλαβε αποζημίωση ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων, πράξη που πολλοί θεωρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως παραδοχή ενοχής εκ μέρους του Τζάκσον. Ο McEwan έρχεται σε επαφή με τον Scott Ross, έναν ιδιωτικό ανακριτή που συμμετέχει στη διαδικασία, ο οποίος εξηγεί τηλεφωνικά: «Τα χρήματα αυτά δεν προέρχονταν από τον Michael Jackson, αλλά από την ασφαλιστική του εταιρεία. Είχατε ποτέ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα; Αν και πεις ότι δεν είναι δικό σου λάθος, η ασφαλιστική αποφασίζει και ενεργεί όπως η ίδια επιθυμεί».

Το βίντεο συνεχίζει να μιλά για το πώς, για τους σταρ, τα σκάνδαλα και οι δικαστικές υποθέσεις είναι ένα μέρος της ζωής τους, «είτε οι κατηγορίες είναι νόμιμες ή όχι», λέει ο McEwan καθώς βλέπουμε εικόνες της Britney Spears και ακούμε τη φωνή του Will Smith, που απαριθμεί τις αγωγές στις οποίες συμμετέχει.

Το 2003 η αστυνομία έψαξε το Neverland χωρίς να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία, εξηγεί το ντοκιμαντέρ και τον Δεκέμβριο ο Jackson μηνύθηκε για επτά περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών. Μετά τη δίκη το 2005, ο τραγουδιστής δεν βρέθηκε ένοχος.

Μετά φτάνουμε στον Ιανουάριο του 2019 και την κυκλοφορία του Leaving Neverland με βάση τις μαρτυρίες του James Safechuck και του Wade Robson.

Η ανιψιά του Jackson, Brandi λέει πως γνώρισε τον Wade Robson όταν ήταν περίπου εννέα ετών το 1991. Οι δυο θα γίνουν καλοί φίλοι και θα είναι μαζί για επτά χρόνια. «Ήταν πάντοτε κάπως οπορτουνιστής, ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί καταστάσεις που θα τον ωφελήσουν οικονομικά: αφού δεν είχε δεσμεύσεις, πόνταρε τα πάντα σ ‘αυτό», λέει η Brandi στο ντοκιμαντέρ. Η σχέση της με τον Robson αφέθηκε έξω από το Leaving Neverland. «Θα δυσφήμιζε τα πράγματα που προσπαθεί να διεκδικήσει», εξηγεί η κοπέλα «Πρέπει να σταματήσει να λέει ψέματα».

Ο άλλος ανιψιός Taj μιλά για τις επιστολές που απευθύνονται στον Wade και τον James που εμφανίστηκαν στο Leaving Neverland, προσπαθώντας να εξηγήσει ότι δεν είναι περίεργες, μιας και ο βασιλιάς της ποπ θα έγραφε εμπνευσμένα μηνύματα σε όλους τους συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου και των αδελφών του: «δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο, αλλά σε λάθος πλαίσιο, όσοι δεν το γνωρίζουν θα νομίζουν ότι είναι παράξενο».

«Η σεξουαλική βία πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Αυτή η ταινία δεν έγινε για να δυσφημίσει τα θύματα ή να υποτιμήσει τις δηλώσεις τους», αναφέρουν οι παραγωγοί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ψευδομάρτυρες!! Συκοφάντες!! Μόλις άρχισε να βγαίνει η αλήθεια στη φόρα κρυφτήκατε στα καβούκια σας ε???? Προπαγανδίζετε αθώους ανθρώπους γιατί σας αρέσει να μεροληψία και η χειραγώγηση!!! Σα τα κοπάδια όπου πάει η αγέλη κατηγορείτε και στήνετε λαϊκά δικαστήρια στο ίντερνετ γιατί φοβάστε την Αλήθεια !! Δεν έχει κανείς τα κότσια να πει ενα ΣΥΓΝΩΜΗ ??? Ανοίξατε τα στόματα σας όμως τα μάτια σας τα έχετε κλειστά!!

Αφήστε το σχόλιό σας