«Άπληστο» και «μακιαβελικό» χαρακτήρισε τον Michael Jackson ένας από τους πρώην συνεργάτες του.

Ο διάσημος μουσικός παραγωγός Quincy Jones, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Michael Jackson, κατηγόρησε τον αείμνηστο βασιλιά της pop για λογοκλοπή αρκετών τραγουδιών του.

Ανάμεσά τους και το θρυλικό «Billie Jean».

«Δε θέλω να το λέω δημόσια αλλά ο Michael έκλεψε πολλά πράγματα. Έκλεψε πολλά τραγούδια», δήλωσε ο 85χρονος Αφροαμερικανός που μετείχε στην παραγωγή των εμβληματικών άλμπουμ «Thriller» και «Bad».

«Ήταν τόσο μακιαβελικός που μπορούσε να το κάνει», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Vulture».

Ο Quincy Jones επισήμανε ομοιότητες μεταξύ του κλασικού «Billie Jean», τραγουδιού του οποίου έκανε την παραγωγή, και του «State of Independence», της βασίλισσας της ντίσκο Donna Summer που είχε κυκλοφορήσει μερικούς μήνες νωρίτερα, ξανά με τον ίδιο σε ρόλο παραγωγού.

Εκ πρώτης όψεως, οι ομοιότητες μεταξύ των δύο τραγουδιών δε είναι εμφανείς, πέρα από το γεγονός ότι βασίζονται και τα δύο σε όμοιες γραμμές  μπάσου.

Ο Quincy Jones κατηγόρησε επίσης τον Michael Jackson που πέθανε το 2009, ότι ήταν «άπληστος».

Το πρώην μέλος του συγκροτήματος Jackson 5 φέρεται να είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει στον κιμπορντίστα του, τον Greg Phillinganes, τη σύνθεση ενός μέρους του πολύ επιτυχημένου τραγουδιού «Don’t Stop Til You Get Enough». «Ο Michael έπρεπε να του δώσει το 10% του τραγουδιού. Δεν το έκανε όμως», είπε ο Quincy Jones.

Το θρυλικό «Thriller» του Michael Jackson αποκαταστάθηκε σε 3D

Michael Jackson - Thriller (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας