Το Hit Channel επέλεξε και προτείνει τα 7+1 καλύτερα ντουέτα που μας έχει χαρίσει η Μελίνα Ασλανίδου.

Η Μελίνα Ασλανίδου αποτελεί αναμφισβήτητα στην παρούσα φάση μία από τις πιο καθολικά αγαπημένες ερμηνεύτριες της ελληνικής δισκογραφίας.

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της καταφέρνει πάντοτε να αγγίζει, να συγκινεί, να καθηλώνει και να ηλεκτρίζει τη σκηνή, διατηρώντας μία αμφίδρομη σχέση με τους ακροατές.

Στην πορεία της ισορροπεί άψογα ανάμεσα στο ποιοτικό σύγχρονο τραγούδι και στο «καθαρόαιμο» λαϊκό φάσμα, αλλά και στις ρίζες και στην παράδοση.

Εκτός από τις επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει προσωπικά και έχουμε λατρέψει όλα αυτά τα χρόνια, η Μελίνα Ασλανίδου αποδέχεται συχνά τις προσκλήσεις που της γίνονται από συναδέλφους της που την εκτιμούν, όπως την εκτιμά απεριόριστα και το κοινό.

Το αποτέλεσμα είναι μία σειρά από μαγευτικά ντουέτα με μία ποικιλία καλλιτεχνών που αποδεικνύουν έμπρακτα τόσο τη θέση της Μελίνας Ασλανίδου στο ελληνικό τραγούδι όσο και το γεγονός ότι οι επιλογές της δεν προβαίνουν σε διαχωρισμούς.

Τα 7+1 καλύτερα ντουέτα
της Μελίνας Ασλανίδου

8

Βρέχει Στην Ίωνος Δραγούμη

Η Μελίνα  Ασλανίδου έχει συμπλεύσει δισκογραφικό με μία ακόμη καταξιωμένη φυσιογνωμία, τον Κώστα Λειβάδα.

Οι δύο καλλιτέχνες μοιράστηκαν το «Βρέχει Στην Ίωνος Δραγούμη», ένα τραγούδι γεννημένο ένα βροχερό πρωινό στον ομώνυμο θρυλικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Το «Βρέχει Στην Ίωνος Δραγούμη» είναι μουσική καρτ-ποστάλ φορτωμένη αναμνήσεις και βιώματα που ερμηνεύουν με έντονη συγκινησιακή φόρτιση η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Λειβαδάς.

7

Χάδι

Το «Χάδι» είναι ένα ντουέτο που ερμήνευσαν η Μελίνα Ασλανίδου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου πριν αρκετά χρόνια, το 2003, για τις ανάγκες του δίσκου «Δίψα».

Ένα εξαιρετικό τραγούδι που παραμένει σύγχρονο και επίκαιρο σαν άκουσμα.

6

Η Ζωή Οδηγεί Ταξί

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη στιγμή που ενώνονται στο ίδιο τραγούδι δύο από τις ιδιαίτερα αγαπημένες -γυναικείες- χροιές.

Η Μελίνα Ασλανίδου έχει μοιραστεί το μικρόφωνο με τη Γλυκερία στο τραγούδι «Η Ζωή Οδηγεί Ταξί» από το άλμπουμ «Βροχή Των Αστεριών» (2006) της τελευταίας.

Σημειωτέον, πρόκειται για τη μοναδική δισκογραφική συνύπαρξη της Μελίνας Ασλανίδου με άλλη γυναίκα καλλιτέχνιδα.

5

Δε Μετανιώνω

Η Μελίνα Ασλανίδου διατηρούσε μία ιδιαίτερη καλλιτεχνική σχέση με τον αείμνηστο Αντώνη Βαρδή.

Ο αξέχαστος ερμηνευτής και τραγουδοποιός ήταν το άτομο που είχε συνθέσει το πολυαγαπημένο «Το Λάθος», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Μελίνας Ασλανίδου που έχει σημαδέψει τη διαδρομή στη δισκογραφία.

Εκτός από «Το Λάθος», οι δύο καλλιτέχνες συμμάχησαν και στο «Δε Μετανιώνω», ένα τραγούδι από το τελευταίο δισκογραφικό δείγμα του Αντώνη Βαρδή, το mini-album «Στην Άκρη Του Ονείρου» (2010).

4

Παραμύθια

Ύστερα από πολλές συνεργασίες στο πλαίσιο συναυλιών και ζωντανών εμφανίσεων, o Γιώργος Ντάλαρας και η Μελίνα Ασλανίδου διασταυρώθηκαν και δισκογραφικά, στον τελευταίο δίσκο του κορυφαίου ερμηνευτή, «Πες Το Για ‘Μένα».

Τα «Παραμύθια» είναι ένα τραγούδι όπου οι κορυφαίες ερμηνείες και οι μαγευτικές φωνές τους «δένουν» εξαίσια.

3

Τετάρτη Βράδυ

Μία συνεργασία – έκπληξη της Μελίνας Ασλανίδου ήταν εκείνη με τον Αντώνη Ρέμο, έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές στη σύγχρονη ελληνική μουσική, στο «Τετάρτη Βράδυ».

Όπως είχε δηλώσει η ίδια για τη σύμπραξη με τον Αντώνη Ρέμου: «Η έκπληξη είναι η φωνή ενός υπέροχου φίλου, γνήσιου και αυθεντικού», με τον οποίο είχε συναντηθεί και στη σκηνή εκείνη την περίοδο, όσο τους απολαμβάναμε μαζί και στους δύο πρώτους κύκλους του «The Voice».

Με το «Τετάρτη Βράδυ», η Μελίνα Ασλανίδου και ο Αντώνης Ρέμος εξέπεμψαν μία υπέροχη θαλπωρή για τις ψυχρές και μοναχικές βραδιές.

2

Θα Σ’ Αγαπώ

Η Μελίνα Ασλανίδου έσμιξε με τη μεγαλύτερη ερωτική φωνή της Ελλάδας, τον ασυνάγωνιστο Γιάννη Πάριο, στην πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του «Έλα Μου Χαμογέλα Μου», που κυκλοφόρησε στις  αρχές του περσινού καλοκαιριού.

Ο «τροβαδούρος του έρωτα» και η Μελίνα Ασλανίδου, μία από τις πιο καθολικά αγαπημένες καλλιτέχνιδες, ερμήνευσαν μαζί σε ένα ερωτικό (τι άλλο;) ντουέτο με τίτλο «Θα Σ’ Αγαπώ».

Το τραγούδι ήρθε ως επιστέγασμα των κοινών εμφανίσεών τους που είχαν προηγηθεί.

1

Νερό Και Χώμα

Το «Νερό Και Χώμα» αποτέλεσε αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν.

Η συναρπαστική συνύπαρξη της Μελίνας Ασλανίδου με τους Stavento, σε ένα τραγούδι που περιεχόταν στο τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος «Ακόμα Ονειρεύομαι», διατήρησε το Νο1 του ραδιοφωνικού airplay επί τέσσερις συναπτές εβδομάδες.

Ένα ιδιαίτερο κράμα δύο μοναδικών στοιχείων, τόσο της φύσης όσο και των δύο καλλιτεχνών, που λατρεύτηκε όσα λίγα τραγούδια φέτος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας