Ο Marilyn Manson δεν είχε ποτέ ενεργή θέση Εκκλησία του Σατανά, παρά μόνο κατείχε έναν τιμητικό τίτλο.

Η Εκκλησία του Σατανά διευκρινίζει το ρόλο του Marilyn Manson στους κόλπους της, αποκαλύπτοντας ότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν χειροτονήθηκε «υπουργός».

Όπως έγραψε ο Αμερικανός καλλιτέχνης στην αυτοβιογραφία του «The Long Hard Road Out Of Hell» το 1998, ο ιδρυτής της οργάνωσης, ο Anton Szandor LaVey, τον πιστοποίησε το 1994 ως «υπουργό στην εκκλησία του Σατανά».

Εκείνο το διάστημα, ο Marilyn Manson ήταν σε περιοδεία με τους Nine Inch Nails.

«Σχεδόν στο τέλος της επίσκεψής μας, είπε, “θέλω να σε κάνω Αιδεσιμότατο” και μου έδωσε ένα πορφυρό χαρτί που με πιστοποιούσε υπουργό στην εκκλησία του Σατανά», εξιστόρησε ο Manson για τον La Vey.

«Ήταν σαν ένα τιμητικό πτυχίο από ένα πανεπιστήμιο», πρόσθεσε.

«Καθώς έφυγα, ο LaVey έβαλε στον ώμο μου το χέρι από ένα σκελετό και, καθώς το ακουμπούσε εκεί ψυχρά, είπε: “Θα κάνεις μεγάλη πρόοδο. Θα κάνεις εντύπωση στον κόσμο.”»

Η Εκκλησία του Σατανά απάντησε μέσω στο Twitter γι’ αυτόν τον αστικό θρύλο, αρνούμενη ότι πραγματοποιήθηκε χειροτονία του Marilyn Manson.

«Σχεδόν 30 χρόνια πριν, του δόθηκε μία τιμητική ιεροσύνη για τα επιτεύγματά του στον πραγματικό κόσμο εκείνη την εποχή», αναφέρει η οργάνωση. «Αυτό δεν είναι “χειροτονία” ούτε σχετίζεται με τίποτα που θα μπορούσε (ο Manson) να πει δεκαετίες αργότερα.»

Εν τω μεταξύ, ο Marilyn Manson κατέρρευσε πρόσφατα επί σκηνής κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καθώς τραγουδούσε το «Sweet Dreams Are Made Of This» των Eurythmics, ο 49χρονος καλλιτέχνης έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω.

Λίγο πριν από το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στο πλήθος ότι υπέφερε από θερμοπληξία.

«Ευχαριστώ, Χιούστον για κατανόηση. Κατέληξα στο γιατρό, αλλά έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου εσείς παιδιά ήσασταν καταπληκτικοί», έγραψε στο Twitter αργότερα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας