Η Minos EMI τιμά την 90η επέτειο από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι με την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού box set και δύο σημαντικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής.

Τον Οκτώβριο του 2015 συμπληρώνονται ενενήντα έτη από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι (23/10/1925). Η ίδια χρονιά σηματοδοτεί την ολοκλήρωση πενήντα ετών από την πρώτη έκδοση του θρυλικού συμφωνικού άλμπουμ «Το Χαμόγελο Της Τζοκόντας».

Η MINOS EMI τιμά την πεντηκοστή επέτειο της κυκλοφορίας του LP διαθέτοντας τον Νοέμβριο ένα συλλεκτικό box με τη στερεοφωνική μορφή των συνθέσεων, όπως ηχογραφήθηκαν από τον μουσουργό κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτυπώθηκαν αποκλειστικά στην αμερικάνικη έκδοση. Τα αυθεντικά stereo master του έργου στάλθηκαν πρόσφατα από την Αμερική στη MINOS EMI για τον σκοπό αυτό. Η συλλεκτική κυκλοφορία θα συνοδεύεται από έναν ΑΝΕΚΔΟΤΟ ψηφιακό δίσκο με τον Μάνο Χατζιδάκι να παίζει στο πιάνο στην πρωτότυπη ηχογράφησή τους έξι από τα θέματα του «Χαμόγελου Της Τζοκόντας», σε ένα σπάνιο ντοκουμέντο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην προσωπικότητα του Μάνου Χατζιδάκι θα ολοκληρωθούν με δύο σημαντικές συναυλίες στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 27 και 28 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Μαζί με το έργο «Το Χαμόγελο Της Τζοκόντας» θα παρουσιαστεί και το ποιητικό γουέστερν «Blue» σε σκηνοθεσία του Silvio Narizzano με πρωταγωνιστή τον Terence Stamp, το οποίο παρομοίως συνεγράφη από τον συνθέτη στις ΗΠΑ.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Σολίστ στο μέρος της κιθάρας θα είναι ο Γιώργος Μουλουδάκης.
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Μάνος Χατζιδάκις

Αφήστε το σχόλιό σας