«Μα πόσα ψέματα χωράει η σιωπή…»

Ο Μανώλης Φάμελλος οπτικοποιεί το τραγούδι «Πόσα Ψέματα» από το νέο δίσκο του «Η Εποχή Των Σκουπιδιών».

Το δωδέκατο άλμπουμ του ερμηνευτή και τραγουδοποιού περιέχει (ως συνήθως) δώδεκα νέα τραγούδια, ένα σκίτσο στο εξώφυλλο, δύο οικογενειακές φωτογραφίες, τις σχετικές πληροφορίες που συνοδεύουν τις λιγοστές πια εκδόσεις του υπό εξαφάνιση ψηφιακού δίσκου και ένα χάρτη του πουθενά, κρυπτογραφημένο και προσωποποιημένο για κάθε παραλήπτη.

Η κεντρική ιδέα έρχεται από ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, διατρέχει ένα μάλλον αμφιλεγόμενο παρελθόν, για να σκορπίσει σαν στάχτη, τέλος μέσα στο αχόρταγο παρόν. Αυτή με λίγα λόγια είναι «Η Εποχή Των Σκουπιδιών» αλλά… ας μην το πάρουμε κατάκαρδα.

Ό,τι λέμε εδώ, δεν είναι παρά ένα μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι στον κάδο της ανακύκλωσης. Αν δεν το βρει κανείς, θα πει πως ο κόσμος είναι άδειος από την αρχή.

Μανώλης Φάμελλος - Η Εποχή των Σκουπιδιών - Hit Channel

Ό,τι θα ακούσετε, ο Μανώλης Φάμελλος το ολοκλήρωσε και το ερμήνευσε μέσα σε ώρες απογευματινές και βραδινές, με μέσα ειδικά αλλά και πρόχειρα.

Με τη βοήθεια φίλων αλλά και περαστικών, όλα συνέβησαν λίγο πολύ σε ένα δωμάτιο αλλά βέβαια οι χώροι μας είναι νοητοί και όπου κι αν σταθούμε πάντα ένας δρόμος περνά δίπλα μας ή από μέσα. Ο τελευταίος μας οδήγησε εδώ.

Το «Πόσα Ψέματα» θα έλεγε κανείς πως είναι ένα τραγούδι για τους κινδύνους του επαγγέλματος, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πια ειδικοί στο χώρο να μας το βεβαιώσουν. Το video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Στέφανος Δανιηλίδης.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

 

Αφήστε το σχόλιό σας