Η νέα δισκογραφική δουλειά του Maluma δείχνει την εξέλιξή του ως καλλιτέχνης.

O Maluma, το παγκόσμιο είδωλο της λάτιν μουσικής και φαινόμενο που «σπάει» τα ταμεία, κυκλοφορεί μέσω της Sony Music Latin το τρίτο του άλμπουμ, που έχει τον τίτλο «F.A.M.E.».

Το ακρωνύμιο «F.A.M.E.» σημαίνει «Fe» (Πίστη), «Alma» (Ψυχή), «Música» (Μουσική) και «Esencia» (Ουσία). Ο δίσκος περιέχει 14 τραγούδια που καταδεικνύουν την ουσία και την εξέλιξη του Κολομβιανού καλλιτέχνη. Τραγούδια όπου ακούτε πραγματικά τη φωνή του και ασχολούνται τόσο με τις σύγχρονες σχέσεις, το χωρισμό και την ευπάθεια όσο και με τη διασκέδαση και την απόλαυση της ζωής.

«Είμαι ενθουσιασμένος που τελικά κυκλοφόρησε το “F.A.M.E.”. Ελπίζω ότι εκείνοι που ακολουθούν τη μουσική μου τελικά θα μάθουν τι έχω κάνει, ποιος είμαι σήμερα, αλλά κυρίως για να το απολαύσουν, να τραγουδήσουν και να νιώσουν τη μουσική», δήλωσε ο Maluma.

Για τη δημιουργία του άλμπουμ, ο Maluma εργαζόταν επί ένα ολόκληρο έτος, σε αεροπλάνα, σε δωμάτια ξενοδοχείων, στο στούντιο στο σπίτι του, καθώς και σε άλλα στούντιο σε όλο τον κόσμο. Μαζί του ήταν οι παραγωγοί του: Οι Rude Boyz (Kevin ADG και ο Chan «El Genio») με τους οποίους συνεργάζεται από την αρχή της καριέρας του, καθώς και ο πολυβραβευμένος με Grammy, Edgar Barrera, με τον οποίο έχει δουλέψει σε έντεκα τραγούδια.

Άλλοι σημαντικοί παραγωγοί που συνδράμουν στο «F.A.M.E.» είναι ο Timbaland, γνωστός για το έργο του με τους Madonna, Jay-Z, Michael Jackson, Rihanna, Shakira και Justin Timberlake, μεταξύ άλλων και ο hip-hop παραγωγός Scott Storch από τον Καναδά (50 Cent, Chris Brown, Beyoncé, Snoop Dogg, Christina Aguilera).

Ο νέος δίσκος του Malum διαμορφώθηκε με γνώμονα τη μουσική ποικιλομορφία.

Urban μπαλάντες, urban pop χορευτικά τραγούδια, reggaeton τραγούδια, δίγλωσση R&B («Mi Ex») και μία αγγλόφωνη προσθήκη («How I Like It»). Στο «F.A.M.E.» ο ήχος της τρομπέτας, που ακούγεται συνήθως στη σάλσα και στη μεξικανική μουσική, είναι σίγουρα απροσδόκητος, αλλά η ανάμειξή του με urban μελωδίες δίνουν στο «F.A.M.E.» ένα νέο και φρέσκο ήχο.

Το «F.A.M.E.» διαθέτει ήδη γνωστές επιτυχίες όπως το «El Préstamo», το «Corazón», το «Felices Los 4» μαζί με το remix του και την πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Maluma, το «Marinero».

Επίσης ο 23χρονος τραγουδιστής συνεργάζεται ξανά με καλλιτέχνες όπως ο Prince Royce (στο «Hangover») και ο Jason Derulo (στο «La Ex»).

«Ήταν τιμή να δουλέψω με αυτές τις μηχανές παραγωγής. Διατήρησα τις ρίζες μου επειδή δεν θέλω να απομακρυνθώ από το φυσικό μου ήχο, γι’ αυτό και οι Rude Boyz ήταν πάντα μαζί μου, αλλά και ο Edgar συνέβαλε πολύ, ψάχνοντας νέους ήχους και προκαλώντας με, με διαφορετικούς συνδυασμούς», σχολιάζει ο Maluma.

«Οι Timbaland, Sid και Scott…. Ουάου! Έφεραν κάτι άλλο, έναν αμερικανικό κόσμο που δεν ήξερα, έναν διαφορετικό τρόπο εργασίας, νέους ήχους, κάτι που πάντα ονειρευόμουν και η μαθησιακή εμπειρία ήταν συναρπαστική», συμπληρώνει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας