HIT CHANNEL ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Magnus την προηγούμενη δεκαετία έκανε 3 φανταστικά  albums με τους Witchcraft,  πρωτοπόρων της αναβίωσης τους σκοτεινού late ‘60s/ early 70s ήχου. Ο Magnus σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα  solo EP που περιέχει εμπνευσμένη folk music.  Διαβάστε παρακάτω τα ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε:

 

Είσαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έλαβες από τους οπαδούς και τον Τύπο για το  solo EP;

Ναι, ήταν σπουδαία και έκανα κάποιες τρομερές συναυλίες και θα περιοδεύσω περισσότερο μόλις κυκλοφορήσει το  album.

 

Το  solo EP ήταν μουσικά εγγύτερα στον  Roy Harper και στον Bert Jansch  παρά στους  Pentagram. Πόσο αυθόρμητη ήταν η μουσική κατεύθυνση αυτής της κυκλοφορίας ή την αποφάσισες μετά από μακρά σκέψη;

Δεν σκέφτομαι πολύ όταν γράφω μουσική. Είναι απλά μια επικοινωνία με τα συναισθήματα.

 

Κάνεις καθόλου ηχογραφήσεις αυτήν την εποχή ως  solo καλλιτέχνης ή μαζί με τους  Witchcraft?

Οι  Witchcraft  θα μπουν στο  studio  τον νέο χρόνο για το τέταρτο  album. Πρόκειται να είναι ΠΟΛΥ βαρύ αυτή την φορά.

 

magnus1Ποια είναι η τωρινή σύνθεση των  Witchcraft;

Δεν φιλάω καθόλου και δεν μιλάω καθόλου αυτές τις μέρες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Tom Pretty θα ροκάρει μέχρι τελικής πτώσης (σ.σ:Εεε;;).

 

Νιώθεις καθόλου απογοητευμένος ή θυμωμένος όταν παρατηρείς νεότερες μπάντες να χρησιμοποιούν τη θεματολογία και τις  60s και 70s επιρροές που χρησιμοποιείς στους  Witchcraft, ΟΧΙ όμως ψυχωμένα και βαθιά όπως εσύ, αλλά απλά για το  hype και για να εντυπωσιάσουν «τουρίστες», αν με εννοείς; (Προσωπικά, αυτό με τρελαίνει!)

Πραγματικά δεν με νοιάζει. Προσπαθώ να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για μένα και για τη μουσική ζωή μου.

 

Αισθάνεσαι ότι ο αναλογικός ήχος είναι «ζεστότερος και πιο ανθρώπινος» (όπως μας είπε ο  Roy Harper) ή «πολύ μεγάλη κατανάλωση χρημάτων και πολύ μεγάλη σπατάλη χρόνου» όπως μας είπε ό ηγέτης των Oceansize, Mike Vennart;

Εξαρτάται πραγματικά από το τι όργανο, εξοπλισμό και είδος θες να υπηρετήσεις. Και ο ψηφιακός και ο αναλογικός ήχος είναι σίγουρα χρήσιμοι.

 

magnus2Πιστεύεις ότι μιας και οι δισκογραφικές εταιρίες καταρρέουν, οι μπάντες θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στο να κάνουν συναυλίες;

Ναι, μοιάζει να είναι ο μόνος δρόμος αν θες να ζήσεις ως μουσικός.

 

Υπάρχει καθόλου η πιθανότητα να δούμε μια επανένωση των Norrsken κάποια μέρα; Πώς νιώθεις για την επιτυχία των  Graveyard (κυρίως) και των  Dead Man;

Δεν ξέρω για τους  Norrsken. Μπορεί να γίνει, μπορεί και όχι. Πιστεύω ότι και οι δύο μπάντες είναι σπουδαίες και είναι καλό να βλέπεις μερικούς παλιούς φίλους έξω στον δρόμο.

 

Τι μουσική ακούς αυτή την εποχή;

Μόλις πριν αρχίσουμε αυτή την συνέντευξη άκουγα τους Florence And The Machine. Επίσης ακούω πολύ το full-length των One Day As A Lion.

 

Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε μια Ελληνική συναυλία από εσένα ή τους  Witchcraft; Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.

Προσωπικά δεν μπορώ να περιμένω για να έρθω στην Ελλάδα και να παίξω ξανά. Την τελευταία φορά ήταν υπέροχα.Κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο σίγουρα. Δεν μπορώ να περιμένω, φίλε.

 

Ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” στον  Magnus Pelander.

Επίσης ευχαριστώ τον Βασίλη Ζαχαρόπουλο που το Σάββατο πόσταρε στο  Facebook  ένα  video Captain Beyond, το οποίο αμέσως σχολίασε ο  Magnus, τον οποίο και προσέγγισα αστραπιαία.

Τσεκάρετε τα  http://www.witchcrafthome.com και http://www.svartrecords.com/shoppe/releases/73-magnus-pelander-mcd.html

 

Αφήστε το σχόλιό σας