Στα εγκαίνια του Κέντρου Παιδιατρικής Χειρουργικής που έχτισε στο Μαλάουι παρευρέθηκε η Madonna.

Η Madonna χαιρετίστηκε ως «σύμβολο μητρικού πνεύματος» από τον Πρόεδρο του Μαλάουι, Peter Mutharika, μετά από την κίνηση της «Βασίλισσας της Pop» να ανοίξει στη χώρα ένα νοσοκομείο για παιδιά, που πήρε το όνομά του από την υιοθετημένη κόρη της Mercy James.

Το «Ινστιτούτο Mercy James για την Παιδιατρική Χειρουργική και την Εντατική Φροντίδα» βρίσκεται στο Blantyre, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαλάουι και είναι η πρώτη εγκατάσταση του είδους που χτίστηκε στη χώρα από την φιλανθρωπική οργάνωση της Madonna, «Raising Malawi».

«Θα διασφαλίσουμε ότι όχι μόνο θα είναι ένα παιδικό νοσοκομείο παγκόσμιας κλάσης, αλλά και ένα ανώτερο κέντρο μάθησης. Αυτό είναι τόσο για τη θεραπεία όσο και για την ενδυνάμωση», δήλωσε η Madonna στο επίσημα εγκαίνια του νοσοκομείου.

Η διάσημη τραγουδίστρια έχει υιοθετήσει από το Μαλάουι τον David Banda και τη Mercy James, το 2006 και το 2009 αντίστοιχα, και τα δίδυμα Esther και Stella Mwale νωρίτερα αυτό το έτος. Έχει άλλα δύο παιδιά, τους Lourdes και Rocco, από προηγούμενες σχέσεις της.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η Mercy James απέσπασε το χειροκρότημα και τις φωνές από το πλήθος αφού είπε: «Πολλά παιδιά και πολλές ζωές θα σωθούν. Σε ευχαριστώ μαμά, είσαι η «βόμβα».»

Η Madonna δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα «Malawi Raising» το 2006 για να παρέχει υγεία και εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα κορίτσια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η φιλανθρωπική οργάνωση έχει κατασκευάσει δέκα σχολεία στο Μαλάουι.

Madonna - Malawi - Hospital opening - Hit Channel

Η Madonna επέκρινε τον αργό ρυθμό μεταρρύθμισης του νόμου του Μαλάουι, λέγοντας ότι σχεδόν απέτρεψε την υιοθέτηση της Mercy James. «Δεν ήταν μια εύκολη μάχη», είπε καθώς η φωνή της έσπαζε με συγκίνηση ενώ στεκόταν κοντά στην κόρη της.

«Ο δικαστής μου αρνήθηκε διότι πρόσφατα είχα χωρίσει, προσέλαβα δικηγόρους, πήγα στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα, ποτέ δεν έκανα πίσω», πρόσθεσε η 58χρονη, που προηγουμένως είχε προκαλέσει τον θυμό μεταξύ ορισμένων ανθρώπων από το Μαλάουι, αφού αισθάνθηκε ότι η κυβέρνηση της επέτρεψε νόμους που απαγορεύουν στους μη κατοίκους της χώρας να υιοθετήσουν παιδιά.

«Αγωνίστηκα για τη Mercy και κέρδισα. Αγωνιστήκαμε για το νοσοκομείο αυτό και κερδίσαμε. Η αγάπη τους κατακτά όλους.»

Η Madonna χόρεψε στη συνέχεια ένα τοπικό τραγούδι με την πρώτη κυρία του Μαλάουι, Geraldude Mutharika. Ο Πρόεδρος Peter Mutharika, o οποίος παρακολούθησε τα εγκαίνια του νοσοκομείου, σχολίασε ότι «η Madonna είναι σύμβολο μητρικού πνεύματος» και ότι το νοσοκομείο ήταν «εθνική υπερηφάνεια» του Μαλάουι.

Ο υπουργός Υγείας Peter Kumpalume τόνισε ότι το νοσοκομείο θα βοηθήσει να σωθούν ζωές νεογνών σε μια χώρα όπου η παιδική θνησιμότητα εξακολουθεί να είναι μία από τις υψηλότερες στον κόσμο, αλλά μειώνεται σταθερά. «Από την πλευρά μας, θα υποστηρίξουμε πλήρως τη διευκόλυνση, φέρνουμε τους γιατρούς και τα φάρμακα», δήλωσε στο «Reuters».

Το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας του Μαλάουι μειώθηκε σε 42 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις το 2016 από 135 θανάτους το 1992, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης:
Το «Rebel Heart Tour» της Madonna έρχεται σε live album και DVD

Madonna - Rebel Heart Tour - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας