Η πολιτική, η ψευδαίσθηση τις φήμης, οι προσευχές, ο εφιάλτης, η μαύρη λίστα και η μουσική βιομηχανία που σιωπά. Η Madonna μιλά άφοβα για όλα.

Το νέο τεύχος του «Harper’s Bazaar» φιλοξενεί στις σελίδες του τη Madonna.

Το διάσημο αμερικανικό περιοδικό μόδας γιορτάζει εφέτος τα 150 έτη από την πρώτη έκδοσή του και έπειτα από τη Lady Gaga δίνει το λόγο και το εξώφυλλο στη «Βασίλισσα της Pop».

Η 58χρονη τραγουδίστρια φωτογραφίζεται αισθησιακά σε ασπρόμαυρη και κατά σημεία vintage αισθητική, μιλώντας άφοβα για όσα συμβαίνουν γύρω της.

Η ισότητα των δικαιωμάτων, η ψευδαίσθηση της φήμης, οι προσευχές το βράδυ των αμερικανικών εκλογών, ο εφιάλτης την εποχή της προεδρίας του Donald Trump, η μουσική βιομηχανία που σιωπά για να διατηρήσει την εικόνα της και οι κουραστικές ερωτήσεις περί απόσυρσης.

Η Madonna κατακευρανώνει όποιον βάλει στο λόγο της:

Τα δικαιώματα και η ψευδαίσθηση του Hollywood

«Είμαι πολιτικοποιημένη. Πιστεύω στην ελευθερία της έκφρασης, δεν πιστεύω στη λογοκρισία. Πιστεύω στα ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να κατέχουν τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική τους έκφραση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μία ορισμένη ηλικία όπου δεν μπορείς να πεις και να νιώσεις και να είσαι αυτό που θέλεις να είσαι. Ό,τι έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις την καριέρα μου – από το βιβλίο μου «Sex» έως τα τραγούδια που έχω γράψει, που φίλησα έναν έγχρωμο ιερέα στο video του «Like a Prayer», τα θέματα που εξερεύνησα στο άλμπουμ «Erotica».»

Madonna - Harper’s Bazaar - February 2017 - Hit Channel

«Καθώς μεγαλώνω και γίνομαι καλύτερη στο γράψιμο και στην έκφραση του εαυτού μου, εισχωρείς στην εποχή του «American Life», όπου αρχίζω να μιλάω για την και την κυβέρνηση και πόσο μπερδεμένα είναι τα κοινά της χώρας μας και η ψευδαίσθηση της φήμης και του Hollywood και των όμορφων ανθρώπων.»

Οι προσευχές, ο εφιάλτης και η προεδρία του Donald Trump

Madonna - Harper’s Bazaar - February 2017 - Hit Channel

«Το βράδυ των εκλογών καθόμουν σε ένα τραπέζι με την ατζέντη μου, η οποία είναι επίσης μία από τις πολύ καλούς φίλους μου και αληθινά προσευχόμασταν. Προσευχόμασταν. Βρισκόταν στον υπολογιστή της. Είναι με κάποιον που δούλευε επάνω στην εκστρατεία της Hillary (Clinton) και λάμβανε λεπτομερείς αναφορές και σε ένα σημείο έλεγε: «Δε φαίνεται καλό». Ήταν σαν να παρακολουθείς μία ταινία τρόπου. Έπειτα διάβαζε αποσπάσματα από το Κοράνι και εγώ διάβαζα από το Ζοχάρ (σ.σ. Η «βίβλος» της Καμπαλά). Κάναμε τα πάντα. Ανάβαμε κεριά, διαλογιζόμασταν, προσευχόμασταν, προσφέραμε τις ζωές μας στο θεό για πάντα.»

Madonna - Harper’s Bazaar - February 2017 - Hit Channel

«Πήγα να κοιμηθώ και από εκείνη τη νύχτα ξυπνάω κάθε πρωί και είμαι όπως όταν έχεις χωρίσει με κάποιον που πραγματικά ράγισε την καρδιά σου. Ξυπνάς και για ένα δευτερόλεπτο είσαι απλά ο εαυτός σου και μετά ξεκινάς: «Ω, το άτομο που αγάπησα περισσότερο από οτιδήποτε μόλις ράγισε την καρδιά μου και είμαι συντετριμμένη, είμαι ραγισμένη και δεν έχω τίποτα. Είμαι χαμένη.» Αυτό είναι το πώς νιώθω κάθε πρωί. Ξυπνάω και λέω: «Περίμενε ένα δευτερόλεπτο. Ο Donald Trump είναι ο πρόεδρος. Δεν είναι ένα άσχημο όνειρο. Συνέβη στα αλήθεια.» Είναι σαν να σε έχει παρατήσει ένας εραστής σου και να έχεις κολλήσει επίσης σε έναν εφιάλτη.»

«Κανένας δε μίλησε ποτέ για ό,τι συμβαίνει»

«Νιώθω ότι ήδη το κάνω σε ορισμένο βαθμό εν πάση περιπτώσει. Όμως πρέπει να γίνω περισσότερο ομιλητική και λίγο λιγότερο μυστηριώδης. Αυτό που βρίσκω πραγματικά εκπληκτικό είναι το πόσο ήσυχοι είναι όλοι στη βιομηχανία μου. Εννοώ ότι κανένας στον τομέα της ψυχαγωγίας – εκτός ίσως από μία χούφτα ανθρώπων – δε μίλησε ποτέ για ό,τι συμβαίνει. Κανείς δεν παίρνει πολιτική στάση ή δεν εκφράζει γνώμη.»

Madonna - Harper’s Bazaar - February 2017 - Hit Channel

«Θέλουν να διατηρήσουν ουδέτερη στάση για να διατηρήσουν τη δημοτικότητά τους. Εννοώ ότι εάν έχεις μία γνώμη και ο κόσμος διαφωνεί μαζί σου, ίσως να μην έχεις και δουλειά. Θα καταχωρηθείς σε μαύρη λίστα. Θα έχεις ίσως λιγότερους ακολούθους στο Instagram. Υπάρχει αόριστος αριθμός πραγμάτων που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή στην καριέρα σου. Όλοι είναι πραγματικά φοβισμένοι. Επειδή δεν επηρεάζει την καθημερινή ζωή σου ακόμα, κανείς δεν κάνει οτιδήποτε γι’ αυτό.»

«Κανείς δε ρώτησε τον Spielberg ή τον Picasso γιατί δουλεύουν ακόμα»

Madonna - Harper’s Bazaar - February 2017 - Hit Channel

«Ρώτησε κανείς τον Steven Spielberg γιατί κάνει ακόμα ταινίες; Δεν έχει αρκετή επιτυχία; Δεν έβγαλε αρκετά λεφτά; Δε δημιούργησε ένα όνομα γύρω από τον εαυτό του; Πήγε κάποιος στον Pablo Picasso να του πει: «Εντάξει, είσαι 80 χρονών. Δεν έχεις ζωγραφίσει αρκετούς πίνακες;». Όχι. Είμαι τόσο πολύ κουρασμένη από αυτή την ερώτηση. Απλά δεν την καταλαβαίνω. Θα σταματήσω να κάνω ό,τι κάνω όταν δε θα θέλω να το κάνω πια. Θα σταματήσω όταν εξαντληθώ από ιδέες. Θα σταματήσω όταν θα με σκοτώσεις. Πώς σου φαίνεται αυτό;»

Δείτε τη φωτογράφηση της Madonna στο «Harper’s Bazaar»:

Αφήστε το σχόλιό σας