Αρχική Μουσικά Νέα Pop/RnB music Η Madonna τιμά στο video του «Batuka» τη μουσική παράδοση του Πράσινου...

Η Madonna τιμά στο video του «Batuka» τη μουσική παράδοση του Πράσινου Ακρωτηρίου

-

Δες και αυτά

Το «Batuka» είναι επηρεασμένο από την παραδοσιακή μουσική του Πράσινου Ακρωτηρίου.

Η Madonna αποκαλύπτει το εντυπωσιακό music video για το τραγούδι «Batuka» από το νέο άλμπουμ της «Madame X» που έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 των ΗΠΑ και κυκλοφορεί από τις τις Maverick, Live Nation και Interscope Records / Universal Music.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Emmanuel Adjei, ο οποίος συνεργάστηκε πρόσφατα με τη «βασίλισσα της pop» στο «Dark Ballet», και εμφανίζεται η γυναικείο ορχήστρα Orquestra Batukadeiras.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις ακτές της Λισαβόνας, στην πόλη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το «Madame X».

Το τραγούδι «Batuka» είναι εμπνευσμένο από την batuque, ένα είδος μουσικής το οποίο έχει δημιουργηθεί από γυναίκες με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήριο. Η τοπική εκκλησία είχε απαγορεύσει στις σκλάβες να τραγουδούν επειδή θεωρούσε την batuque μουσική ως πράξη εξέγερσης.

Ωστόσο οι δυναμικές γυναίκες  του Πράσινου Ακρωτηρίου συνέχισαν να τραγουδούν και χορεύουν, διατηρώντας μέχρι σήμερα την παράδοση της batuque.

Όταν βρισκόταν στην Πορτογαλία και ηχογραφούσε το «Madame X», η Madonna ήρθε κοντά με τον Dino d’Santiago, έναν Πορτογάλο μουσικό με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήριο.

Ο Dino σύστησε την Αμερικανίδα τραγουδίστρια σε άλλους μουσικούς, όπως και στην Orquestra Batukadeiras που συμμετέχει στο τραγούδι «Batuka».

Η Madonna σχολιάζει: «Πήγαμε σε ένα μικρό club στη μέση του πουθενά και μία ομάδα γυναικών κάθονταν σε κύκλο σε καρέκλες και έπαιζαν δερμάτινα ντραμς. Η μουσική άρχισε και η μία μετά την άλλη τραγουδούσε σόλο σε κρεολή γλώσσα και χόρευαν.»

«Μου έδωσε τόσο μεγάλη έμπνευση που ζήτησα, εάν ήταν δυνατό, να συνεργαστώ μαζί τους. Συμφώνησαν και καταλήξαμε στο στούντιο να ηχογραφούμε ζωντανά το “Batuka”, αυτό το τραγούδι σε μορφή στιχομυθίας. Ήταν μία θρησκευτική εμπειρία, ένας απόλυτος εορτασμός της ζωής», προσθέτει.

Αφήστε το σχόλιό σας