Η pop μουσική άνθισε όταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Lorde, το ντροπαλό κορίτσι που κουβαλά στους ώμους του το μέλλον.

Η Lorde φιλοξενείται στο εξώφυλλο και στις σελίδες του περιοδικού «Fashion Magazine» του Καναδά, λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού άλμπουμ της με τίτλο «Melodrama».

Είναι μία αστέρας της pop. Κάτι περισσότερο από αυτό, στην πραγματικότητα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες pop star στον κόσμο. Η παρθενική δισκογραφική δουλειά της που ονομαζόταν «Pure Heroine» άλλαξε την κατεύθυνση της pop μουσικής.

Έφερε τόση έκπληξη, νεανική γεύση και διαφορετικότητα εκείνη τη στιγμή, όπου ο αξέχαστος θρύλος David Bowie είπε ότι όταν την ακούει ήταν σαν να ακούει το μέλλον. Είναι αυτό το σημαντικό είδος της pop star που φαίνεται να ξεπερνά τον ίδιο τον όρο «pop star».

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το φιλόδοξο ντεμπούτο της και υπήρχε πιθανότατα κάποια πίεση για το δεύτερο άλμπουμ της να συμβαδίσει με την υπόσχεση του πρώτου. Η Lorde εργάστηκε απίστευτα σκληρά για το «Melodrama».

Για δύο χρόνια, έγραφε, τραγουδούσε, πειραματίστηκε, έκλαψε και ταξίδεψε στον κόσμο περισσότερες φορές από ό,τι θυμάται.

Lorde - Fashion magazine - September 2017 - Hit Channel

Η Lorde γεννήθηκε σε καλλιτεχνική οικογένεια και μεγάλωσε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Μετά από μία φανταστική παιδική ηλικία, άρχισε να τραγουδάει μαζί με το φίλο της που έπαιζε κιθάρα και να δημοσιεύει τα τραγούδια online. Ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι σήμερα δεν παίζει κανένα όργανο.

«Είμαι υπερ-μουσική, αλλά δεν παίζω τίποτα πραγματικά», λέει. «Γράφω τα τραγούδια με διαφορετικές συγχορδίες επειδή ξέρω ακριβώς αυτό που θέλω να φτιάξω και στη συνέχεια να τραγουδώ τις συγχορδίες. Είμαι πολύ μουσική, απλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, υποθέτω.»

Την ανακάλυψαν όταν ήταν 12 ετών και στη συνέχεια η Universal της πρόσφερε συμβόλαιο για να την αναπτύξει καλλιτεχνικά.

Lorde - Fashion magazine - September 2017 - Hit Channel

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε εδώ ότι η Lorde είναι μόνο 20 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι ήταν 12, το 2009, όταν κυριαρχούσαν η Miley Cyrus ως «Hannah Montana» και οι Jonas Brothers.

Αλλά η νεαρή καλλιτέχνιδα δεν ήθελε να τραγουδήσει όσα έγραψαν άλλοι για εκείνη. Δεν ήθελε να την κατασκευάσουν.

Επέμεινε και της επιτράπηκε να αναπτύξει τον ήχο της μόνη της.

Lorde - Fashion magazine - September 2017 - Hit Channel

Αυτός ο ήχος άλλαξε τα πάντα.

Ξαφνικά αυτή η ντροπαλή, εσωστρεφής και δημιουργική έφηβος που έγραψε τον παρθενικό δίσκο της, «Pure Heroine», σαν ένα είδος δημοσιογραφικής προσπάθειας που καταγράφει τον παραλογισμό της εφηβείας, έγινε ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Ένα έκτακτο «θαύμα» διεθνών διαστάσεων περιτριγυρισμένο από διάσημους φίλους, παπαράτσι και διαδικτυακές φήμες.

Η επιτυχία του «Pure Heroine» θα μπορούσε να τη «σπάσει» σε κομμάτια, πολλές φορές έχουν καταστραφεί αρκετά ταλαντούχοι έφηβοι.

Lorde - Fashion magazine - September 2017 - Hit Channel

Αλλά δεν το έκανε, προφανώς.

Η Lorde συνέχισε να ζει τη ζωή της. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έμαθε από την εμπειρία.

«Το κυριότερο είναι ότι είσαι ο μόνος που πρέπει να πάει στο σπίτι και ακόμα να είσαι εσύ και να ζεις με αυτό που έκανες εκείνη την ημέρα», λέει.

«Και έτσι όταν πρόκειται να πάρω μια απόφαση για κάτι, εάν οι άνθρωποι λένε ότι θα έπρεπε να πάω με κάποιον τρόπο, σκέφτομαι, «Πηγαίνετε εσείς παιδιά στο σπίτι  και βγάλτε το καπέλο. Ποτέ δεν καταφέρνω να το κάνω.»

Lorde - Fashion magazine - September 2017 - Hit Channel

Η Lorde έμαθε πράγματα κατά τη διάρκεια του χρόνου που πήρε μακριά από το προσκήνιο. Τα περισσότερα, με κάποια μορφή ή άλλη, είναι αυτά που συνθέτουν το «Melodrama».

Μπορείτε να ακούσετε τα μαθήματα ζωής, ή τουλάχιστον το ταξίδι ανάμεσα στην εμπειρία και τα μαθήματα ζωής, για την καρδιά, το βάρος που έχει η φήμη στη σύνδεση και το ασυνεπές αλλά ταυτόχρονα ψηλαφητό σκίρτημα της έλξης καθώς και την αστείρευτη ενέργεια του να είσαι νέος και ζωντανός.

Το «Melodrama» δεν ήταν το μόνο σημαντικό pop άλμπουμ που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα. Κάθε ένα είχε πολύ διαφορετική αποδοχή.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλοι φαινομενικά αντιπροσωπεύουν το ίδιο είδος και πως έχουν το ίδιο κοινό-στόχο, δηλαδή τους πάντες. Όμως, η Lorde αποκόμισε επαίνους ως την απόδειξη μίας ανθηρής, στοχαστικής, ευαίσθητης και αυθεντικής ωριμότητας.

Lorde - Fashion magazine - September 2017 - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας