Σχεδία

Η μουσική συναντά τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης. Locomondo, Mamacita on Fire, Nicetouch, Salonumuz Klimalidir, The Black Cats Society και οι VoiceSings βγαίνουν στους δρόμους και τραγουδούν!

Η μουσική και οι μουσικοί δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τον κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τις κινήσεις που δίνουν ελπίδα και προοπτική. Και μια τέτοια κίνηση είναι το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στους δρόμους της πόλης.

Σε όλη τη διάρκεια του μουσικού και κοινωνικού αυτού happening εθελοντές και φίλοι της «Σχεδίας» θα μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα εξηγούν στους ενδιαφερόμενους τα πάντα γύρω από την πρωτοποριακή αυτή εκδοτική πρωτοβουλία.

Locomondo, Mamacita on Fire, Nicetouch, Salonumuz Klimalidir, The Black Cats Society και οι VoiceSings κουρδίζουν τα όργανα, βγαίνουν στους δρόμους, και τραγουδούν για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Το μουσικό πρόγραμμα(!) θα ξεκινήσει στις 13:00 ακριβώς.

Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. Είναι ένα «εκδοτικό κίνημα» και όχι εγχείρημα σύμφωνα με τους συντελεστές του, αφού έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα: Η «Σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.).

Θα πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη.

Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.
Είναι μια ουσιαστική παρέμβαση στη ζωή κάποιων ανθρώπων.

Είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ έστω έσοδο την ημέρα. Για τις πιο βασικές τους ανάγκες. Τα περιοδικά δρόμου λειτουργούν και ως μέσο απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Οι πωλητές της «Σχεδίας», μέσα από αυτή τη διαδικασία, παραμένουν ενεργοί, συμμετέχουν, συναλλάσσονται, συνδιαλέγονται με την κοινωνία ολόκληρη.

Παραμένουν «εντός», εξακολουθούν να απαρτίζουν ένα ολοζώντανο κομμάτι της.

«121 εφημερίδες δρόμου, 40 χώρες, 6 ήπειροι, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org). Με την προσθήκη της «Σχεδίας», τα μέλη πλέον γίνονται 122.

Σε δύο «stages» που θα στηθούν αυθημερόν και ειδικά για το γεγονός, θα παίξουν τις μουσικές τους, εκφράζοντας –με τις νότες τους- την υποστήριξή τους προς το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», στέλνοντας, παράλληλα, το δικό τους μήνυμα στον κοινό αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε όλη τη διάρκεια του μουσικού και κοινωνικού αυτού happening εθελοντές και φίλοι της «Σχεδίας» θα μοιράζουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα εξηγούν στους ενδιαφερόμενους τα πάντα γύρω από την πρωτοποριακή αυτή εκδοτική πρωτοβουλία.

Αφήστε το σχόλιό σας