Με μπλουζ – ροκ διάθεση επέστρεψαν οι Black Keys.

Oι Black Keys επιστρέφουν με το πρώτο τους single μετά από αποχή πέντε ετών. Το ολοκαίνουργιο «Lo/Hi» είναι η πρώτη τους κυκλοφορία μετά το άλμπουμ «Turn Blue» του 2014 και είναι διαθέσιμο από τη Warner Music.

Ο Patrick Carney και ο Dan Auerbach συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1996 και έφτιαξαν την μπάντα το 2001. Ο πρώιμος ήχος του είχε πάρα πολλές αναφορές στα μπλουζ, στα οποία είχε αδυναμία ο Auerbach, αλλά και από την indie rock μουσική που άκουγε ο Carney.

Παρότι το συγκρότημα διέκοψε για λίγο την κοινή του πορεία το 2009, με τον Dan Auerbach να κυκλοφορεί δική του δουλειά, τα δύο μέλη επανασυνδέθηκαν πριν το τέλος εκείνης της χρονιάς.

Οι Black Keys έχουν κερδίσει επτά βραβεία Grammy σε σύνολο δεκαπέντε υποψηφιοτήτων, εκ των οποίων δύο βραβεία τα κέρδισαν προσωπικά ο Patrick Carney και ο Dan Auerbach αντίστοιχα για το έργο τους σε κυκλοφορίες της μπάντας.

Οι απόλυτοι rock superstars από το Akron του Οχάιο έχουν επίσης στο ενεργητικό τους οκτώ άλμπουμ και άπειρες εμφανίσεις ως επικεφαλής σε φεστιβάλ όπως τα «Coachella», «Lollapalooza» και «Governors Ball».

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Black Keys έχουν κάνει πολλούς δίσκους ως παραγωγοί, ο Dan Auerbach έχει πια δική του δισκογραφική εταιρεία στο Νάσβιλ, την Easy Eye, και ο Patrick Carney έγραψε τη μουσική τίτλων της σειράς «BoJack Horseman» του Netflix.

Το «Lo/Hi» είναι μία δυναμική και υποσχόμενη επάνοδος για την μπάντα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας