Αρχική Live Reports Live Report: Nits - 4.11.2012 @ Mylos Club

Live Report: Nits – 4.11.2012 @ Mylos Club

-

Δες και αυτά

Βράδυ Κυριακής, και μια πολύ καλή επιλογή για χαλάρωση και νοσταλγία, πριν το ξεκίνημα μιας νέας εβδομάδας, αποτέλεσε η συναυλία των Nits στο Club του Μύλου. Ο χώρος δεν ήταν διόλου ασφυκτικά γεμάτος, αυτό όμως επέτρεψε τη πιο άμεση επαφή του κοινού με το συγκρότημα.

Οι Ολλανδοί εμφανίστηκαν στη σκηνή στις 22:15, απλά και λιτά, πήραν θέση και ξεκίνησαν να παρουσιάζουν παλιά και καινούρια τραγούδια. Ο Henk Hofstede προλόγιζε το κάθε τραγούδι, παραθέτοντας την ιστορία του, κάνοντας μια αναδρομή στη στιγμή της γέννησης του ή αναφερόμενος στα πρόσωπα που το ενέπνευσαν, πραγματικά ή φανταστικά. Η διάθεση και των τριών ήταν κάτι παραπάνω από καλή και απέδωσαν με μεράκι τα τραγούδια που επέλεξαν για τη σετλιστ, δύσκολο έργο, αφού είχαν να διαλέξουν μέσα από 25 άλμπουμ! Το πρόγραμμά τους περιείχε όλες τις μουσικές αλλαγές που ενδεχομένως έκαναν κατά τη διάρκεια της πολυετής καριέρας τους, Pop, new wave, ακόμα και στιγμές ψυχεδέλειας. O ήχος δυστυχώς δε τους βοήθησε πολύ σε όλη τη διάρκεια καθώς υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα με τα ηχεία.

Οι Nits σίγουρα ανήκουν σε εκείνες τις περιπτώσεις συγκροτημάτων που όλοι ξέρουν τα τραγούδια τους αλλά δε ξέρουν απαραίτητα ότι ανήκουν σε αυτούς. Επίσης, ανήκουν και στις περιπτώσεις συγκροτημάτων που σε κερδίζουν στις συναυλίες τους και σε προκαλούν να τους ψάξεις περαιτέρω.

 

 

Πλησιάζοντας το τέλος, ο Henk ανακοίνωσε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τελευταίο τραγούδι και θέτοντας το θέμα προς συζήτηση ξεκίνησε να παίζει το γνωστό σε όλους “In the Dutch Mountains“, εν μέσω επευφημιών και συμμετοχής από πλευράς του κοινού. Έπειτα μας χαιρέτησαν, αλλά όπως φάνηκε, η πλειοψηφία αποφάσισε να μην είναι αυτό το τελευταίο τραγούδι και ακολούθησαν 2 encore. Συνολικά, οι Nits πρόσφεραν μια τίμια και ειλικρινή εμφάνιση 1,5 περίπου ώρας, αφήνοντας όλους όσους επέλεξαν να τους αφιερώσουν το βράδυ τους ευχαριστημένους, όπως φάνηκε από το ενθουσιώδες χειροκρότημα την ώρα που μας καληνυχτούσαν.

 

Setlist:

Five Fingers
The Dream
Man on a Wire
Tannenbaum
Schwebebahn
Shadow of a Doubt
Nescio
J.O.S. Days
Love Locks
Blue Things
Cars and Cars
Key Shop
Minus Second Floor
No Man’s Land
Adieu Sweet Bahnhof
Paper
In the Dutch Mountains
———–
Red Tape
Sketches Of Spain
———–
Home Before Dark

 

Αφήστε το σχόλιό σας