Είναι κάποιες στιγμές που ξέρεις ότι πρόκειται να παρακολουθήσεις κάτι μεγαλειώδες. Μια από αυτές ήταν και το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουνίου, έτσι σε έκανε να νιώθεις ο αρκετός κόσμος που μαζεύτηκε από πολύ νωρίς και η σχεδόν οπαδική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει πριν καν ανοίξουν οι πόρτες. Μόλις άνοιξαν λίγο πριν τις 8:00 άρχισαν όλοι να παίρνουν τις θέσεις τους. Μέχρι τις 9:00 ο χώρος είχε γεμίσει και στα 2 επίπεδα. Το ζέσταμα ανέλαβαν οι Νορβηγοί Kvelertak, οι οποίοι ξεσήκωσαν αρκετά το κοινό, είχαν πολλή ενέργεια και προκαλούσαν τους πάντες να διασκεδάσουν μαζί τους. Πολλή δυνατή πρώτη εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μετά από σετ μιας περίπου ώρας άρχισε να ετοιμάζεται η σκηνή για τους Megadeth. Με το που σηκώθηκε το πανό πίσω από τη σκηνή ζεστάθηκε απευθείας το κλίμα. Ο εξοπλισμός ήταν εντυπωσιακός, όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο όνομα και ένα μεγάλο live. Όταν όλα ήταν έτοιμα, χαμήλωσαν τα φώτα κι εμφανίστηκε στη σκηνή ο επιβλητικός Dave Mustaine μαζί με το David Ellefson, το Chris Broderick και το Shawn Drover στα ντραμς, και φαινόταν ότι όλοι βρίσκονταν σε μεγάλα κέφια. Πρώτο τραγούδι το «καινούριο» Never Dead κι ακολούθησε το Head Crusher που έδωσε το έναυσμα για το headbanging διαρκείας. Δεν παραλείφθηκαν οι εκδηλώσεις αγάπης αμφίδρομα ανάμεσα σε κοινό και Mustaine. Λίγο πριν ξεκινήσει το A tout le monde μας έδωσε το απαραίτητο κουράγιο για τις δύσκολες εποχές και μας ώθησε να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Η συναυλία εξελισσόταν σε ένα συνεχιζόμενο highlight, ο κοσμος τραγουδούσε κάθε νότα και ο ήχος καλυτέρευε συνέχεια. Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις με τα Dawn Patrol και Poison Was the Cure, με αποκορύφωμα το High Speed Dirt που όπως είπαν είχαν να το παίξουν 15 χρόνια.

Το αποκορύφωμα ήρθε φυσικά με τα Symphony of Destruction και Peace Sells όπου έκανε την εμφάνιση του και ο Vic και κάπου εκεί άφησαν τη σκηνή. Ο κόσμος ζητούσε επίμονα το Holy Wars και ο Mustaine μας έκανε το χατήρι. Η βραδιά έκλεισε με το καλύτερο τρόπο.

Όταν μιλάμε για ένα συγκρότημα με τέτοια δισκογραφία, σίγουρα θα μείνουν πολλά απέξω και όλο και θα υπάρξουν μικροπαράπονα για το σετλιστ αλλά στο τέλος όλοι ήταν με ένα χαμόγελο και γεμάτοι μετά από μια πολλή έντονη εμπειρία. Θα περιμένουμε την επόμενη φορά.

Setlist:
1. Never Dead
2. Head Crusher
3. Hangar 18
4. Trust
5. In My Darkest Hour
6. She-Wolf
7. Dawn Patrol
8. Poison Was the Cure
9. Sweating Bullets
10. A Tout Le Monde
11. Angry Again
12. High Speed Dirt
13. Guns, Drugs & Money
14. Whose Life (Is It Anyways?)
15. Public Enemy No. 1
16. Symphony of Destruction
17. Peace Sells

Encore:
18. Holy Wars… The Punishment Due
19. Silent Scorn

 

Αφήστε το σχόλιό σας