Ilia Darlin
Ilia Darlin

H Ilia Darlin επιστρέφει με ένα side project αναφορά στον ελληνικό κινηματογράφο

Πρόκειται για μία διασκευή στο πασίγνωστο τραγούδι ‘Τι Είναι Αυτό Που Το Λένε Αγάπη’ που έγραψε ο Τάκης Μωράκης σε στίχους της Δανάης Στραηγοπούλου και του Γιάννη Φερμανόγλου. Είναι αναμφισβήτητα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού. Γράφτηκε το 1955 και ακούστηκε στην ταινία ‘Το Παιδί Και το Δελφίνι’ (1956) που γυρίστηκε στην Ύδρα με πρωταγωνίστρια την πρωτοεμφανιζόμενη σε Αμερικανική παραγωγή, Sophia Lauren. To τραγούδι έχουν ερμηνεύσει μεταξύ άλλων η Φλέρυ Νταντωνάκη, Νανά Μούσχουρη, Hary Belafonte, Δήμητρα Γαλάνη & Τάνια Τσανακλίδου, Αλέκα Κανελλίδου και Χάρις Αλεξίου.

Η διασκευή της Ilia Darlin εκτός από τον σεβασμό της προς το κομμάτι και τους δημιουργούς του, προάγει και την εναλλακτική πλευρά της pop. Η ψυχεδελική κιθάρα και τα απόκοσμα synthesizers που θυμίζουν τα soundtracks του Angelo Badalamenti, δημιουργούν μία μυστηριώδη ατμόσφαιρα και προσφέρουν την πιο ιδιοσυγκρασιακή και ανήσυχη διασκευή που έγινε ποτέ στο υπέροχο αυτό τραγούδι.

Στο video που σκηνοθέτησε ο ταλαντούχος Efthimis Kosemund Sanidis,(σκηνοθέτης με πληθώρα συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ και αναγνωρισμένος διεθνώς φωτογράφος, η Ilia μας εξομολογείται ένα κομμάτι της ζωής της.

Οι Έλληνες μάθαμε την τραγουδίστρια απο την πορεία της στο Λονδίνο και ξέρουμε πως σήμερα ζει στο Λος ‘Αντζελες. Το ξενοδοχείο που βλέπουμε, που θα μπορούσε να είναι το «Hotel California», είναι και το σπίτι της. Η ματιά ρεαλιστική και η γεύση γλυκόπικρη, καθώς αναζητάει ‘αυτό που το λένε αγάπη’, αλλά και το τί είναι αυτό που το λένε ζωή. Μια κατάσταση , μια ατέρμονη αναζήτηση.

Η διασκευή του «Τί’ναι αυτό που το λένε αγάπη» θα διατεθεί δωρεάν για 1 εβδομάδα από τo site της Athens Voice και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή στα i-tunes.

Αφήστε το σχόλιό σας