Βραδιές πολιτιστικών συζητήσεων μετά μουσικής καταστρώνει η καταξιωμένη στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου στη «Σφίγγα».

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη θα συνομιλούν με καλεσμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο μουσικό χώρο «Σφίγγα», στις 8 μ.μ. κάθε Τετάρτη καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Η βραδιά όμως δεν θα τελειώνει εκεί. Στη συνέχεια θα ακολουθεί μια μουσική πρόταση που έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου για τις ωραίες φωνές της Αργυρώς Καπαρού και του Θοδωρή Βουτσικάκη. Παίζουν οι μουσικοί Παντελής Ντζιάλας (κιθάρες, ενορχήστρωση), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν) και Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο).

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων έχει τον τίτλο «Λάμπα Θυέλλης», σαν μια συμβολική έννοια και πρόθεση.

Μαζί τους θα είναι η Φωτεινή Τσαλίκογλου (συγγραφέας – καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο) (1/3) με αφορμή το βιβλίο της «Η μετακόμιση», ο Νίκος Σιδέρης (ψυχίατρος – συγγραφέας) (8/3) με θέμα τις προκλήσεις και τους κινδύνους από τη χρήση των νέων τεχνολογιών από ανηλίκους και ενηλίκους, ο Γιώργος Βέης (ποιητής – διπλωμάτης) (15/3) σε μία κουβέντα για την ποίηση.

Επιπλέον, ο Θάνος Μικρούτσικος (συνθέτης) (22/3) με τη Μυρσίνη Ζορμπά (συγγραφέας – Επικεφαλής του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού) (22/3) σε μία συζήτηση για τον πολιτισμό και η Μάρω Δούκα (συγγραφέας) (29/3) με θέμα συζήτησης «Πεζός λόγος εφ’ όλης της ύλης».

Για να υπάρχει πάντα ένα αναμμένο φως στη σκέψη μας κι ένα σημείο συνάντησης γύρω από πρόσωπα, λόγια και τραγούδια που μάς δίνουν χαρά και δύναμη.

Από τις 8 μ.μ. έως τις 9.15 μ.μ. θα γίνεται η συνομιλία με τον καλεσμένο και από τις 9.30 μ.μ. μέχρι 11 μ.μ. θα ακούμε μουσική και τραγούδια.

Αφήστε το σχόλιό σας