Το… γυάλινο τοίχο σπάει ο Liam Gallagher για να εγκαινιάσει και επίσημα τη διαδρομή του ως σόλο τραγουδιστής.

Ο Liam Gallagher κυκλοφορεί το παρθενικό του προσωπικό single.

Το «Wall Of Glass» είναι το πολυαναμενόμενο σόλο ντεμπούτο του πρώην συμπρωταγωνιστή των Oasis. Ένα rock τραγούδι έτοιμο να ξεσηκώσει τα στάδια που σε γενικές γραμμές θυμίζει την ύστερη περίοδο του βρετανικού συγκροτήματος που όρισε την Britpop σκηνή.

Ο 44χρονος καλλιτέχνης συνυπογράφει το «Wall Of Glass» μαζί με τον επιτυχημένο μουσικό παραγωγό Greg Kurstin, καθ’ ύλην αρμόδιο – μεταξύ άλλων επιτευγμάτων – για την εξωφρενική επιτυχία της Adele με το «Hello» και το άλμπουμ «25». Αναμφίβολα, η δισκογραφική συνεύρεση των δύο αντρών προξενεί έκπληξη στο άκουσμά της.

Στην πράξη, ο Greg Kurstin κατανόησε βαθιά το ήθος του Liam Gallagher και του παραχώρησε επαρκή χώρο ώστε να… «παρελάσει» υπερήφανος.

Το «Wall Of Glass» ακούγεται αρκετά εξαιρετικό και ο Gallagher απλά καλύτερος από ποτέ. Είναι πραγματικά η μόνη φωνή που χρειάζεται για να μετατραπεί κάτι σε Bripop, μολονότι τα ολόφρεσκα γυναικεία φωνητικά που υποστηρίζουν το ρεφρέν του τραγουδιού είναι τοποθετημένα πολύ ωραία. Αυτή μόνο η αρχή, καθώς το single προμηνύει τον ολοκληρωμένο δίσκο του Βρετανού καλλιτέχνη που θα κυκλοφορήσει στην πορεία τιτλοφορούμενος «As You Were».

Ο Liam Gallagher παρουσίασε για πρώτη φορά το «Wall Of Glass» στο ραδιοφωνικό αέρα του «BBC Radio 1» και στάθηκε στο ενδεχόμενο επανασύνδεσης των Oasis, σχολιάζοντας σιβυλλικά: «Εάν το κάνουν, θα το κάνουν και εάν δεν το κάνουν, δε θα το κάνουν… και εν τω μεταξύ, θα δούμε τι συμβαίνει.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας