Λεωνίδας-Μπαλάφας-Ας-ρίχνει-και-χαλάζι cover

(Είναι του νου η πονηριά γριά που δεν πεθαίνει,
και θέλει να’χει την καρδιά πάντα φυλακισμένη….)

Μια μαντινάδα έτσι για αρχή… Το καλωσόρισμα του Λεωνίδα Μπαλάφα στους φίλους του, που θα έχουν την χαρά να πάρουν στα χέρια τους το νέο διπλό CD του.

18 ολοκάινουρια τραγούδια και 2 ορχηστρικά κομμάτια (ΝΑΙ!!!!! υπάρχουν συνθέτες αυτού του κύκλου που δεν κολλάνε να αποτυπώσουν τις μουσικές τους αναζητήσεις!!!) συνθέτουν ένα πολύ groovy δίσκο, με σημαντικές στιγμές αισθαντικότητας και εσωστρέφειας. Ο Λεωνίδας, σε μια περίοδο που καλλιτεχνικά πρωταγωνιστεί στη μουσική σκηνή της χώρας, όχι μόνο δεν επαναπάυεται, αλλά με τον κοινωνικό χαρακτήρα των τραγουδιών του μας προτρέπει να τον ακολουθήσουμε σε ένα μουσικό ταξίδι αντίδρασης, όμοιο με αυτό άλλων εποχών… Τότε που ο πολιτισμός, και ως παρακλάδι αυτού η μουσική, αποτελούσε την σημαία για οποιαδήποτε κοινωνική κινητοποίηση.

Τραγούδια όπως η “Φυλακή”, ο “Robin Hood”, αλλά και τα πιο επιθετικά και “σταράτα” όπως το “Θα πάρω κεφάλια” και το “Κουτσομπολιό”, θα ταρακουνήσουν σίγουρα αρκετούς. Και η επιλογή του Λεωνίδα να εμπιστευθεί τη δουλειά του σε μια νέα, ανεξάρτητη εταιρεία, φανερώνει την θέλησή του να εναντιωθεί σε συστήματα και πεπατημένες και να συνεχίσει να δημιουργεί ένα δικό του τρόπο έκφρασης. Ένα τρόπο που ήδη έχει βρει χιλιάδες ανταποκριτές… Και ακόμη είναι στην αρχή του.

Απολαύστε έναν υπέροχο προσωπικό δίσκο!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας