Με τα «λόγια» του John Lennon της Yoko Ono θα ξετυλιχθεί η ιστορία του ζευγαριού που άφησε το ίχνος του στη μουσική.

Την πρώτη παγκοσμίως έκθεση που παρουσιάζει την ιστορία του διάσημου μέλους των Beatles, του John Lennon και της συζύγου του, Yoko Ono, θα φιλοξενήσει το Μάιο το Εθνικό Μουσείο του Λίβερπουλ, γενέτειρα του Βρετανού καλλιτέχνη.

Η έκθεση με τον τίτλο «Double Fantasy – John & Yoko» θα εγκαινιαστεί στις 18 Μαΐου 2018 και θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο του 2019.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μουσείο του Λίβερπουλ, αναμένεται να ρίξει φως στην προσωπική και δημιουργική χημεία του διάσημου καλλιτεχνικού ζευγαριού και στην εκστρατεία τους «Imagine Peace».

Ο Lennon δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1980 έξω από το σπίτι του, από έναν παρανοϊκό θαυμαστή του, τον Mark Chapman που αναζητούσε δημοσιότητα και την προσοχή του κόσμου.

Το έτος 2018 σηματοδοτεί την 40η επέτειο γάμου του με την αινιγματική Γιαπωνέζα Yoko Ono.

«Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων που φιλοξενείται το “Double Fantasy -John & Yoko show” στο Λίβερπουλ, στην πόλη που γεννήθηκε ο John και ξέρω ότι και εκείνος θα ήταν πολύ χαρούμενος», δήλωσε η Yoko Ono Lennon.

«Είναι μια γιορτή η συνάντηση αυτή με δύο από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες του κόσμου που εξέφρασαν τη βαθιά και ισχυρή αγάπη τους μέσω της τέχνης, της μουσικής και του κινηματογράφου», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μουσείου του Λίβερπουλ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δυο τους χρησιμοποίησαν τη φήμη και την επιρροή τους για να διαδηλώσουν υπέρ της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, μεταμορφώνοντας για πάντα όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και την τέχνη, τη μουσική και τον ακτιβισμό.

John Lennon - Yoko Ono - Double Fantasy - Hit Channel

Η έκθεση περιλαμβάνει συνεντεύξεις, αποσπάσματα και στίχους μέσω των οποίων γίνεται γνωστή η ιστορία της προσωπικής και δημιουργικής τους σχέσης, παράλληλα με τον πολιτικό ακτιβισμό και την εκστρατεία τους υπέρ της ειρήνης.

Ο John και η Yoko μιλούν για πρώτη φορά με δικά τους λόγια για τη σχέση τους, μαζί με τον πολιτικό ακτιβισμό και την ειρηνευτική τους εκστρατεία.

Θα παρουσιαστούν επίσης σπάνια εκθέματα, όπως στίχοι γραμμένοι με το χέρι του John Lennon, συμπεριλαμβανομένων του διάσημων τραγουδιών «My Life» και «Give Peace a Chance», καθώς και του καλλιτεχνικού βιβλίου της Ono «Grapefruit», το οποίο χάρισε στον John το 1966.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης προσωπικά αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή της Yoko Ono, μερικά από τα οποία κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους όπως αυθεντικά έργα τέχνης, ένα χειροποίητο βιβλίο που έφτιαξε ο John Lennon όταν ήταν παιδί, τα διάσημα συρμάτινα γυαλιά του, καθώς η «σκληρά αποκτημένη» Πράσινη Κάρτα η οποία του επέτρεπε να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Αφήστε το σχόλιό σας