Αρχική Μουσικά Νέα Ελληνική μουσική Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σχολιάζει την ελληνική rap και το «Μama?»

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σχολιάζει την ελληνική rap και το «Μama?»

-

Δες και αυτά

Τη δική του άποψη για το τοπίο της ελληνικής rap μοιράστηκε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Grande» στην οποία κλήθηκε να εκφράσει την άποψή του για τη σημερινή rap μουσική σκηνή στην Ελλάδα και τη μεγάλη δημοφιλία της.

Τα νέα παιδιά πια διασκεδάζουν με τραγούδια που μιλούν για ναρκωτικά, χρήμα, υλισμό, αυτοκίνητα, γκόμενες. Πολλοί λένε ότι η hip-hop ή η trap μουσική είναι το πλέον ανερχόμενο είδος, η rock της νέας γενιάς. Συμφωνεί;

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο δημοφιλέστερος σε πωλήσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, με διαφορά πρώτου παγκοσμίως είναι ο Eminem. Το φοβερό είναι ότι δεύτερος με μεγάλη διαφορά επίσης από τους υπόλοιπους είναι ο Ρaul McCartney. Μιλάμε για πωλήσεις, όχι για το ποιος είναι καλός ή κακός», λέει.

«Εντάξει, και αυτό όμως το πράγμα η rap, το hip hop, χωρίζονται σε καλή και κακή μουσική. Είναι άλλο πράγμα οι Active Member και άλλο πράγμα τα παιδιά αυτά που βγαίνουν στα μαγαζιά με τις τραγουδιστριούλες, που ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή και ραπάρουν. Δεν είναι το ίδιο, μην τρελαθούμε», συνεχίζει.

Το «Μama?» το έχει ακούσει;

«Δεν το έχω ακούσει, όχι. Όταν βλέπω τραγούδια στο ΥouΤube που έχουν μέσα σε τρεις μέρες δύο εκατομμύρια views, δεν τα ακούω.»

Γιατί δεν τα ακούει;

«Γιατί ξέρω εκ των πραγμάτων ότι πρόκειται να είναι αηδία. Μια ηλιθιότητα. Μπορεί και να μην είναι, αλλά λέω τώρα… Γιατί συνήθως, για να φτάσει το κοινό στα δύο και τρία εκατομμύρια views, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι σαν να βγαίνει ο τραγουδιστής, ξεβράκωτος στην πίστα και να γίνεται χαμός. Κάπως έτσι μου φαίνεται», απαντά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Γιατί χάνεται το πολιτικό τραγούδι;

«Γιατί η πολιτική έχει κουράσει τον κόσμο… Η πολιτική από μόνη της δεν φταίει αλλά οι πολιτικοί έκαναν την πολιτική να έχει κουράσει τον κόσμο. Ζούμε σε ένα διαρκές και επαναλαμβανόμενο ψέμα», υποστηρίζει.

Αφήστε το σχόλιό σας