Μία δημιουργία με παρελθόν «πειράζει» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τη φέρνει στα μέτρα του.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας οπτικοποιεί το τέταρτο διαδοχικά τραγούδι από το νέο δίσκο του.

«Άλλαξαν Πολλά». Αυτός είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του ερμηνευτή που συνοψίζει σε 13 τραγούδια την καριέρα του έως αυτό το σημείο, όσα σκέφτεται για το πριν, το τώρα και τη συνέχεια και όσες εμπειρίες έχει αποκομίσει.

Μαζί με μία ομάδα εκλεκτών δημιουργών και με έντονο και το δικό του αποτύπωμα στη σύνθεση αρκετών τραγουδιών και στην ενορχήστρωση, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ξεναγεί τον ακροατή σε μία σειρά από ροκ μπαλάντες που άλλοτε κινούνται σε κοινωνικό πρόσημο, άλλοτε σε ευαίσθητα καυστικό και άλλοτε σε ερωτικό. Μελωδίες οικίες, αναγνωρίσιμες πάντοτε του ύφους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Μέρος του άλμπουμ αποτελούν και οι πειραματισμοί. Είτε με τραγούδια που ανασύρονται από το παρελθόν της πορείας του, όπως «Το Γέλιο» από την εποχή  των Τερμιτών, είτε με τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που ο ίδιος αγαπά.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά συνέβη και με το «Απορώ», ένα διαχρονικό τραγούδι που έγραψε ο ασυναγώνιστος Γιάννης Πάριος, με το οποίο «έπαιξε» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας προκειμένου να το κάνει «δικό» του και να το σημαδέψει με την ερμηνεία του. Το «Απορώ», σε μουσική – στίχους Γιάννη Πάριου, τραγούδησε πρώτος ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος το 1987, ενώ το αργότερα το έντυσε με τη φωνή του και ο ίδιος ο «τροβαδούρος του έρωτα».

Τέλος, πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά νέο τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που αποκτά εικόνα με τη σκηνοθετική ματιά του Πάνου Ζενίδη, καθότι το νέο CD «Άλλαξαν Πολλά» διατίθεται στα δισκοπωλεία με bonus DVD που περιέχει έξι οπτικοποιημένα τραγούδια.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - «Απορώ» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Απορώ με μένα απορώ
Που σε θέλω ακόμα απορώ
Κάνεις τόσα λάθη και στα συγχωρώ
Σα βροχή το χώμα σε ζητώ

Απορώ με την καρδιά μου
Που αντέχει να πονά
Φαίνεται πρώτη φορά μου
Αγαπώ αληθινά

Απορώ με μένα απορώ
Κάνω για να φύγω κι όμως δεν μπορώ
Ξέρω πως μου κάνεις μέσα μου κακό
Κι όμως δεν το κρύβω, σ’ αγαπώ

Δείτε επίσης: Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μας ταξιδεύει
στα ακούσματα του νέου δίσκου «Άλλαξαν Πολλά»

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Άλλαξαν Πολλά (CD album cover 2017) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας