Τον καινούριο δίσκο της καριέρας του θα μοιραστεί μαζί μας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας προαναγγέλλει την έλευση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του.

Τη φετινή σεζόν, ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός βρέθηκε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές μίας σπάνιας συνύπαρξης, γεμάτης με τα πιο κλασσικά, αγαπημένα, ποιοτικά τραγούδια. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Γιάννης Ζουγανέλης ένωσαν δυνάμεις και φωνές στη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς», συντροφεύοντας το αθηναϊκό κοινό επί σχεδόν πέντε μήνες.

Το «ευανάγνωστο» αυτό πρόγραμμα ρίχνει αυλαία και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας εστιάζει το ενδιαφέρον στην προσωπική δισκογραφία του.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2014, τιτλοφορούμενη «Μια Τρύπα Στον Καιρό… Κύριε Μάνο», με συνοδοιπόρο το Μάνο Ελευθερίου. Στο ρεαλισμό, τον έρωτα, την αυτογνωσία και το όνειρο συνέβαλαν και άλλοι χρόνιο συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όπως οι Λίνα Δημοπούλου, Γιώργος Μπακόλας, Γιάννης Μαύρος, Ισαάκ Σούσης και Γιάννης «Μπαχ» Σπυρόπουλος.

Το καλοκαίρι του 2015, έγινε πραγματικότητα η «Παραγγελιά», η ζωντανή ηχογράφηση των κοινών παραστάσεων του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με το Γιάννη Κότσιρα, οι οποίες έδωσαν υπόσταση στην ενεργή συμμετοχή του κοινού σε ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ένας δίσκος που προέκυψε συντέθηκε από διαχρονικές τόσο των δύο καλλιτεχνών όσο και από ένα ευρύτερο φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας.

Άλλαξαν Πολλά

Κατά την πολυετή παρουσία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο μουσικό τοπίο «Άλλαξαν Πολλά».

Το ξεκίνημα με τους ανατρεπτικούς και τολμηρότατους P.L.J. Band… Η συνέχεια – εξέλιξη στους αξέχαστους Τερμίτες… Και, φυσικά, καταλήγουμε στην επιτυχημένη διαδρομή του σήμερα, χαρακτηρισμένη με μερικά από τα καλύτερα έντεχνα τραγούδια των τελευταίων 25 ετών… Μία συνεχής ροή που συνδέει τρεις διαφορετικές εποχές.

Φορτωμένος με εμπειρίες, σκέψεις, προβληματισμούς και μεγαλύτερη ωριμότητα στο πέρασμα του χρόνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας προτίθεται να επανέλθει δισκογραφικά με ολοκαίνουριο δίσκο, αγκαλιάζοντας νέους ήχους.

Ο γενικός τίτλος που θα φέρει το επερχόμενο άλμπουμ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι «Άλλαξαν Πολλά» και θα κυκλοφορήσει από τις 27 Μαρτίου από τη Minos EMI / Universal.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

 1. Άλλαξαν Πολλά
 2. Υπνοβάτης
 3. Επισκεπτήριο
 4. Ανάποδη Ζαριά
 5. Ο Πάρης
 6. Απορώ
 7. Κουζίνα
 8. Συνήθισα
 9. Το Γέλιο
 10. Θέσεις
 11. Παράγκα
 12. Όλα Παρτίδες

Πρόσφατα, κορυφώθηκαν και οι διεργασίες για την ολοκλήρωσή του, καθώς – όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω – πραγματοποιήθηκε και η ανάλογη φωτογράφιση για τις ανάγκες του εξωφύλλου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας