Η Shakira, το «Despacito», η Camila Cabello, ο Ricky Martin και ο Maluma, μεταξύ άλλων, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στη μεγαλύτερη γιορτή της λάτιν μουσικής.

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά «Latin Grammy Awards» ανακοινώθηκαν.

Η ετήσια γιορτή της λάτιν μουσικής διοργανώνεται από τη Λάτιν Ακαδημία Ηχογράφησης για 18η χρονιά στην ιστορία της, προκειμένου να βραβεύσει τα μουσικά έργα που έχουν ηχογραφηθεί στην ισπανική ή πορτογαλική γλώσσα.

Η τελετή απονομής για το 2017 θα λάβει χώρα στο «MGM Grand Garden Arena» του Λας Βέγκας, στις 16 Νοεμβρίου.

Οι προτεινόμενοι προς βράβευση επρόκειτο να γνωστοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, όμως υπήρξε ολιγοήμερη καθυστέρηση λόγω του φονικού «Εγκέλαδου» που συγκλόνισε το Μεξικό και εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που έχουν υποστεί άλλες ισπανόφωνες χώρες. Η τελευταία φορά όπου αναβλήθηκε η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων οφειλόταν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το 2001.

Shakira - Hit Channe

Στο καθαρά μουσικό σκέλος, η Shakira επιβεβαιώνει τον τίτλο της λάτιν «βασίλισσας» που τη συνοδεύει και αποσπά έξι υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου των τεσσάρων μεγαλύτερων κατηγοριών.

Η εκρηκτική συνάντηση με τον Maluma στο «Chantaje» προτείνεται για την «Ηχογράφηση της Χρονιάς», το «Τραγούδι της Χρονιάς» και το «Καλύτερη Urban Μίξη / Ερμηνεία». Ο νέος και ενδέκατος δίσκος της γοητευτικής Κολομβιανής με τίτλο «El Dorado» τίθεται υποψήφιος για το «Άλμπουμ της Χρονιάς» και το «Καλύτερο Σύγχρονο Pop Vocal Άλμπουμ».

Τέλος, η συνεργασία της Shakira με τον Prince Royce στο «Deja Vu» θα διεκδικήσει το βραβείο για το «Καλύτερο Tropical Τραγούδι».

Luis Fonsi ft Daddy Yankee - Despacito - Hit Channel

Τέσσερις φορές προτείνεται προς βράβευση μία από τις μεγαλύτερες και πιο σαρωτικές επιτυχίες της χρονιάς.

Το «Despacito» του Luis Fonsi και του Daddy Yankee αγωνίζεται για την «Ηχογράφηση της Χρονιάς», το «Τραγούδι της Χρονιάς» και την «Καλύτερη Urban Μίξη / Ερμηνεία» (το remix με τον Justin Bieber) και για το «Καλύτερο Μουσικό Βίντεο Μικρού Μήκους».

Camila Cabello - Hit Channel

Έκπληξη αποτελεί το όνομα της Camila Cabello στη λίστα, η οποία εντοπίζεται στην κατηγορία του «Καλύτερου Urban Τραγουδιού» χάρη στη σύμπραξη με τον J Balvin και τον Pitbull για την ισπανόφωνη εκδοχή του «Hey Ma».

Ειρήσθω εν παρόδω, είναι η μοναδική υποψηφιότητα του αγαπημένου στο ελληνικό κοινό J Balvin.

Ricky Martin - Hit Channel

Ο superstar Ricky Martin διεκδικεί το βραβείο για την «Ηχογράφηση της Χρονιάς» και το «Τραγούδι της Χρονιάς» με το «Vente Pa’ Ca», όπου συμμετέχει ο Maluma.

Παρεμπιπτόντως, ο Maluma διαθέτει από τρεις υποψηφιότητες σε καθεμία από τις δύο κορυφαίες κατηγορίες της διοργάνωσης, την «Ηχογράφηση της Χρονιάς» και το «Τραγούδι της Χρονιάς», με το «Chantaje» της Shakira, το προαναφερθέν «Vente Pa’ Ca» και με το προσωπικό τραγούδι του «Felices los 4». Συνολικά μετρά εφτά υποψηφιότητες.

Το ανερχόμενο boy band των CNCO, που γίνεται δημοφιλές με το hit «Reggaetón Lento», θα αναμετρηθεί για τον τίτλο του «Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη».

 

Αφήστε το σχόλιό σας