Τα αγαπημένα του heavy metal διάλεξε ο Lars Ulrich, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Metallica, για λογαριασμό του «Rolling Stone».

Όταν το «Rolling Stone» ξεκίνησε να αξιολογεί τα «100 Καλύτερα Heavy Metal Άλμπουμ Όλων των Εποχών», ένας από τους πρώτους που συμβουλεύθηκε ήταν ο Lars Ulrich, ο ντράμερ των Metallica.

Του Lars Ulrich του αρέσει να μιλάει και εδώ και τέσσερις δεκαετίες είναι ένας από τους πιο ομιλητικούς σταρ της metal που του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις.

Η λίστα που ετοίμασε για το «Rolling Stone» καλύπτει μία ευρύτατη γκάμα μουσικών στυλ που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «heavy»: Από τις περίτεχνες διασκευές των Iron Maiden έως το punk πνεύμα των Guns N’ Roses.

«Αυτό που διάλεξα είναι ένας συνδυασμός του τι ένα άλμπουμ αντιπροσωπεύει από την πλευρά του καλλιτέχνη και του ποιας επίδρασης είχε πάνω μου», εξηγεί ο Lars Ulrich και παρουσιάζει τα 15 αγαπημένα του.

Το «Let There Be Rock» (1977) είναι «ο πιο heavy δίσκος, ο πιο πυκνός δίσκος, ο με τη μεγαλύτερη ενέργεια δίσκος των AC/DC», λέει το ιδρυτικό μέλος των Metallica.

Το «Dirt» (1992) των Alice in Chains είναι «απλά, ένας απίστευτα βαθύς, σκοτεινός δίσκος». «Υπάρχει μια απλότητα σε κάποιους από τους προηγούμενους δίσκους, την οποία εκτιμώ, αλλά από πλευράς ήχου το «Sabotage» είναι ο δίσκος με τον καλύτερο ήχο» δηλώνει για το «Sabotage» (1975) των Black Sabbath.

Για το «On Your Feet or On Your Knees» (1975) των Blue Oyster Cult λέει ότι «αυτό είναι ένα από τα απόλυτα live άλμπουμ».

Δείτε επίσης: Το νέο άλμπουμ των Metallica
κυκλοφορεί με video για κάθε τραγούδι

Metallica - Hardwired to self-destruct (album cover 2016) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας