Μία εγκάρδια συνομιλία είχε η Lana Del Rey με τη Stevie Nicks και το προϊόν της γίνεται αποκλειστική συνέντευξη στο «V Magazine».

Lana Del Rey φιλοξενείται στο εξώφυλλο και τις σελίδες του νέου τεύχους του αμερικανικού περιοδικού μόδας «V Magazine».

Έτοιμη να αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη της καινούριας δισκογραφικής δουλειάς της με τίτλο «Lust For Life», που κυκλοφορεί στις 21 Ιουλίου, η «Ιέρεια της Hip» ανοίγεται στη θρυλική τραγουδίστρια των Fleetwood Mac, τη Stevie Nicks.

Καθώς η Lana Del Rey αναμένεται να συνεργαστεί με τη «Βασίλισσα του Rock n’ Roll» στον επερχόμενο δίσκο της, η συγκεκριμένη συνομιλία αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την 32χρονη τραγουδίστρια να μιλήσει για το «Lust For Life», αλλά και για όσα έχουν αλλάξει από το πρώτο άλμπουμ της έως τώρα.

Η μακροσκελής συνέντευξη συνοδεύεται και από μία «ιππική» φωτογράφηση της Lana Del Rey σε vintage τόνο, την οποία πραγματοποίησε με το φακό του ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος Steven Klein.

Lana Del Rey - V Magazine 108 (cover) - Hit Channel

Ο πρώτος δίσκος της ονομάστηκε «Born to Die». Τώρα αυτό το άλμπουμ αποκαλείται «Lust for Life». Στο μεταξύ αυτών, τι την επηρέασε αρκετά για να μεταβεί από το «Born to Die» στο «Lust for Life»; Το «Born to Die» είναι αρκετά σκοτεινό και το «Lust for Life» είναι αρκετά ελαφρύ, αναρωτιέται η Stevie Nicks και η Lana Del Rey απαντά:

«Ναι, είναι πλήρη αντίθετα και είναι αστείο γιατί όταν επέλεξα τον τίτλο, δεν το σκέφτηκα αμέσως. Ήταν ο τίτλος του πρώτου τραγουδιού που έγραψα γι’ αυτό το δίσκο. Αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα που με έχουν φέρει στο σημείο που είμαι τώρα. Ένα από αυτά είναι ακριβώς ο χρόνος.

Και επειδή γράφω τα πάντα μόνη μου, απλά ήθελα να «χρονικογραφήσω» πώς ένιωθα ειλικρινά, αυτή τη στιγμή, για κάθε δίσκο. Έτσι, είχα πολλές ιστορίες που δεν είχα πει ακόμα μέχρι αυτό το σημείο. Και τώρα, μέσα από τους τελευταίους τέσσερις δίσκους, έβγαλα πολλές από αυτές τις ιστορίες και πολλά από αυτά τα συναισθήματα και για πρώτη φορά έφτασα στον πραγματικό χρόνο.

Και τώρα, είμαι σε αυτό το μέρος όπου αισθάνομαι σαν να είμαι πραγματικά «παρών» και όταν διαβάζω τις ειδήσεις, τις διαβάζω πραγματικά, ενώ πριν ήμουν λίγο στον κόσμο μου. Έτσι, υπήρξε σίγουρα ένα αίσθημα ελευθερίας και ελαφρότητας στην παρούσα στιγμή.

Αυτό φέρνει αυτή τη σφοδρή επιθυμία για ζωή [Lust For Life], όταν δεν έχεις όλα εκείνα τα συναισθήματα για το παρελθόν που σε βαραίνουν. Θυμάμαι μία συνέντευξη που έκανες κάποτε, όπου είπες: «Γύρω από κάθε γωνία υπάρχει μία περιπέτεια που περιμένει να συμβεί» και είμαι κάπου σε αυτή τη ζώνη τώρα. Απλώς αισθάνομαι ότι οτιδήποτε μου φέρνει κάθε ημέρα, είναι κάτι που χρειάζομαι και θέλω. Είναι απλά χρόνος. Ο χρόνος με έφερε εδώ.»

Lana Del Rey - V Magazine 108 - Hit Channel

Ποια ήταν η πορεία στη δημιουργία τραγουδιών για το «Lust For Life»;

«Ήξερα ότι το πρώτο τραγούδι που ήθελα να βγάλω ήταν το «Love», εξαιτίας όλων όσων εσύ και εγώ έχουμε έχουμε συζητήσει έως εδώ. Είναι απλά το πανάρχαιο πράγμα: Η αγάπη είναι ό,τι υπάρχει. Και πραγματικά αισθανόμουν έτσι. Έκανα πολλούς δίσκους για τον εαυτό μου, «χρονικογραφώντας» δικές μου ιστορίες και έχω παίξει σε τόσα πολλά shows τώρα, που έχω δει όλα τα είδη παιδιών και ενηλίκων που έρχονται στις συναυλίες και ήθελα πραγματικά να κάνω ένα δίσκο γι’ αυτούς.

Είμαστε φίλοι με τον Abel [Tesfaye], τον The Weeknd, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τότε ήξερα ότι ήθελα να βγάλω το ομότιτλο τραγούδι, «Lust for Life», δεύτερο, επειδή έχουμε τόσους πολλούς κοινούς οπαδούς και ήξερα θα το αγαπούσαν. Και τότε έγραψα το «Coachella – Woodstock In My Mind» γυρνώντας σπίτι μου από το «Coachella» όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται εχθρικά μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ και όλες εκείνες τις αποτυχημένες πυραυλικές δοκιμές, που έγιναν μία ημέρα μετά την πρώτη νύχτα του φεστιβάλ.

Νιώθω τυχερή να είμαι σε θέση να εκφράσω το μυαλό μου μέσα από τη μουσική, ακριβώς στην παρούσα στιγμή. Νομίζω ότι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια στο δίσκο ονομάζεται «Yosemite». Το ρεφρέν λέει [αρχίζει να τραγουδάει]: «We did it for fun, we did it for free, I did it for you, you did it for me, we did it for the right reasons.»

Lana Del Rey - V Magazine 108 - Hit Channel

Η Lana Del Rey προχώρησε περαιτέρω και μίλησε για πρώτη φορά για ακυκλοφόρητα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ της:

«Και αυτό είναι το θέμα του δίσκου μου: Να είμαι σε επαφή με το ότι χρειάζεται να κάνουμε πράγματα για τους σωστούς λόγους. Όλες οι ενέργειες που χρειάζεσαι να ξεπεράσεις ​​από τα λόγια και όλες τις αποφάσεις που ήξερα ότι ήθελα να κάνω φέτος.

Και αυτό το τραγούδι [το «Yosemite»] είναι ξεχωριστό γιατί είναι πραγματικά ένα τραγούδι για το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που βάζουν την τέχνη και την αγάπη τους πρώτα, που το κάνουν για τους σωστούς λόγους, όχι απλά για τα χρήματα.

Και έχω μερικά τραγούδια, όπως το «God Bless America», και ένα άλλο τραγούδι που ονομάζεται «When The World Was At War We Just Kept Dancing», το οποίο είναι για ό,τι έχουμε μιλήσει: Προσπαθώ να παραμείνω θετική και απλά πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα είναι εντάξει. Και αν υπάρχει αίσθηση ότι δεν πρόκειται να είναι εντάξει, θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε εντάξει ατομικά και στη συνέχεια μαζί.»

Lana Del Rey - V Magazine 108 - Hit Channel

Όσον αφορά τη συνεργασία της με τη Stevie Nicks σε ένα τραγούδι με ονομασία «Beautiful People, Beautiful Problems», η Lana Del Rey σχολιάζει:

«Είμαι τόσο υπερήφανη για το τραγούδι που κάναμε, το «Beautiful People, Beautiful Problems». Μου αρέσει πολύ η ερμηνεία σου σε αυτό. Ο κόσμος που διαβάζει ίσως δεν ξέρει ότι γνωρίζεις τον χρόνιο παραγωγό μου Rick Nowels από το λύκειο, βασικά.»

Η Stevie Nicks με τη σειρά της αναφέρει: «Η φράση αυτή [«Beautiful People, Beautiful Problems»] είναι για το πώς μερικές φορές τα τελευταία δέκα χρόνια θα έλεγα: «Πραγματικά παρατηρεί κανείς ότι είμαι πραγματικά καλή τραγουδίστρια τώρα; Πόσο καλύτερη είναι η φωνή μου από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια;» Έχεις μία όμορφη φωνή και έχω μάθει ήδη πράγματα από εσένα για να προσθέσω στο πώς τραγουδώ. Το να δουλέψω στο τραγούδι σου με έχει αλλάξει για πάντα, επειδή έχω μάθει από εσένα. Είμαστε αδελφές – μάγισσες και αυτό είναι.

Εκεί είναι από όπου προέρχεται το «Beautiful People, Beautiful Problems», επειδή προσπαθούμε να ξεφύγουμε από όλα τα προβλήματα και να έχουμε ελπίδα σε οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι ακόμα ένας κόσμος γεμάτος με προβλήματα, όσο σκληρά προσπαθούμε να αλλάξουμε.»

Ολόκληρη η εκτενής συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο 108ο τεύχος του «V Magazine» που θα διανεμηθεί στις 6 Ιουλίου.

Φωτογραφίες: V Magazine

 

Αφήστε το σχόλιό σας