Είναι γεγονός! Η Lana Del Rey, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Μαλακάσα για τη πρώτη της συναυλία στη χώρα μας. Ήμουν εκεί, και θα σας διηγηθώ όλα όσα έγιναν. Είστε έτοιμοι;

Από την Ηρώ Τζημίκα:

Δεν ξέρω από που να αρχίσω σχετικά με τη προχθεσινή μέρα. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να τα πάρω από την αρχή, ώστε να μπείτε όλοι στο κλίμα! 

Οπότε… Δεύτερα 8 του Ιουλίου. Η μεγάλη μέρα για το ελληνικό κοινό έφτασε. Πολλοί Έλληνες fans της Lana Del Rey θα έχουν τη δυνατότητα να την απολαύσουν και από κοντά για περίπου μία ώρα. Αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών είναι εκεί και περιμένουν. Τα πιο μικρά σε ηλικία κορίτσια, έχουν υιοθετήσει και το style της αγαπημένης τους τραγουδίστριας, με σκισμένα «Jack Daniel’s» μπλουζάκια, στεφάνια στα μαλλιά, αλλά και βαμμένα νύχια όπως τα έχει και η Lana! Εγώ από την άλλη, βρέθηκα εκεί χωρίς να το θέλω πολύ, η αλήθεια είναι, αλλά στο τέλος πιστεύω ήταν μια μοναδική εμπειρία! (Να είναι καλά η ξαδέρφη μου). Γύρω στις 18:00 το απόγευμα φτάσαμε στη Μαλακάσα και συγκεκριμένα εκεί που γινόταν το Rockwave festival. Όταν περάσαμε τις πύλες δεν υπήρχε τόσος πολύς κόσμος. Λέμε δεν μπορεί, θα γεμίσει αργότερα. Έτσι και έγινε. Αφού ακούσαμε τους The Subways και τους «Echo and the bunnymen», μετά από περίπου 4 ώρες ανυπομονησίας και κούρασης ήρθε η ώρα της «ανταμοιβής». Όση ώρα περιμέναμε εμείς που φτάσαμε νωρίτερα, άλλο τόσος κόσμος κατέφθανε και έμπαινε μέσα!

Ο τεράστιος χώρος κάτω από τη σκηνή άρχιζε να γεμίζει. Μπροστά ήταν τα V.I.P, και λίγο πιο πίσω ήταν η arena. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο η αγωνία κορυφωνόταν! Αφού πήγαμε μερικές βόλτες πάνω-κάτω, γνωρίσαμε κόσμο αλλά και τραγουδήσαμε, δεν καταλάβαμε πότε πήγε 22.15 και τα φώτα από τη σκηνή χαμήλωσαν. Το να ακούς 4.000 άτομα να ουρλιάζουν στην κυριολεξία, νομίζω είναι κάτι πρωτόγνωρο!  Όλοι με τα βλέμματα στραμμένα πάνω στη σκηνή για το πότε θα εμφανιστεί η Lana! Οι μουσικοί παίρνουν θέση μαζί με τα όργανα τους και αρχίζουν να παίζουν την εισαγωγή. Από το βάθος ακούγεται η φωνή της… Το πλήθος άρχισε να παραληρεί, πριν ακόμα βγει στη σκηνή. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζεται στη σκηνή η Lana Del Rey, πολύ όμορφη αλλά ταυτόχρονα πιο απλή από ποτέ, φορώντας ένα μπλε φόρεμα.

Το κοινό την αποθεώνει και δεν υπάρχει λεπτό στο οποίο σταμάτησε να φωνάζει το όνομα της ρυθμικά. Η Lana, μόλις αντικρίζει τον κόσμο, συγκινείται, τους ευχαριστεί που είναι εκεί και την στηρίζουν και ότι δεν περίμενε ότι θα γνωρίζουν όλα τα τραγούδια της απ’εξω! Από τα πιο χαμηλά, μέχρι τα πιο γρήγορα. Αναφέρθηκε και στη χώρα μας την οποία αποκάλεσε μία από τις ομορφότερες του κόσμου και θεωρεί τιμή της που βρέθηκε εκεί και ότι δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ.

Μετά από τα λόγια, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τίποτα άλλο εκτός από αυτό που περιμέναμε όλοι. Το να τραγουδήσει! Η ίδια ανέφερε ότι τσίριζε όλη την εβδομάδα και ότι καλό θα ήταν να τη συγχωρήσουν αν η φωνή της δεν ακούγεται όσο δυνατά ακούγεται συνήθως. Άρχισε με το «Cola», το «Body Electric» και στη συνέχεια τραγούδησε μερικές από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της, το «Blue Jeans». Συνέχεια είχαν το «Carmen», το «National Anthem», το «Born to die» και το «Young and beautiful». Στο «Summertime sadness», όπως είπε, την είχαν ενημερώσει ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σε όλα τα clubs στην Ελλάδα και αυτό την χαροποίησε ιδιαίτερα. Πολλοί από όσους βρέθηκαν εκεί στάθηκαν στη φωνή της, αν και εγώ δεν θα σταθώ εκεί. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή φωνή και αντιπροσώπευε ακριβώς αυτό που θέλει να περάσει και η ίδια στον κόσμο της. Πέραν τούτου,  στο ενδιάμεσο της συναυλίας, είδα κάτι που δεν το έχω ξαναδεί από μεγάλους stars της μουσικής βιομηχανίας και εκεί θα σταθώ. Ενώ τραγουδούσε κατέβηκε κάτω στο κοινό για να υπογράψει αυτόγραφα αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το περίμενα και έμεινα έκπληκτη! Είναι κάτι το οποίο δεν το βλέπεις σχεδόν ποτέ και εκεί κατάλαβα ότι αυτό που βγάζει προς τα έξω, ξέρει να το πλασάρει ωραία, για αυτό και έχει τόσους φανατικούς! Είναι καλή κίνηση το να μπορεί ο κόσμος να αισθάνεται δίπλα του αυτόν που «θαυμάζει» ή «αγαπάει» τη μουσική του, αν θέλετε, γιατί δεν πιστεύω ότι πρέπει να θαυμάζεις κάποιον άλλον πέραν του δικού σου εαυτού και ΜΟΝΟ. Έχω και θεωρία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή το πώς πρέπει να είναι ένας τραγουδιστής στη συγκεκριμένη περίπτωση σε σχέση με το κοινό του και αντίστροφα, αλλά είναι συζήτηση άλλης στιγμής και μεγάλη θα έλεγα.

Σε γενικές γραμμές, ήταν κάτι όμορφο και ενδιαφέρον αν κρίνεις από αυτά που είπε αλλά και έκανε. Τώρα αν κάποιοι μένουν σε μικροπράγματα δεν είμαι εγώ η κατάλληλη ώστε να τα κρίνω έτσι; Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και όλο αυτό που έζησαν σίγουρα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Προσπάθησα να σας περάσω λίγο από αυτό που έζησα και εγώ μαζί με τους υπόλοιπους. Ελπίζω να «μπήκατε» στο κλίμα και να καταλάβατε τι ακριβώς έγινε.

Ελπίζουμε πώς μετά την Lana, θα ακολουθήσουνε και δικοί μας αγαπημένοι καλλιτέχνες για μια συναυλία στη χώρα μας, που τους περιμένουμε καμιά δεκαετία τώρα… ;-)

Οι φωτογραφίες είναι από το ελληνικό fan club της: https://www.facebook.com/LanaDelRey.Gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας