Αρχική Μουσικά Νέα Pop/RnB music Η Lana Del Rey στα δικαστήρια από τους Radiohead για αντιγραφή τραγουδιού

Η Lana Del Rey στα δικαστήρια από τους Radiohead για αντιγραφή τραγουδιού

-

Δες και αυτά

Η Lana Del Rey θα αντιμετωπίσει τους Radiohead στις δικαστικές αίθουσες, με ζήτημα τη φερόμενη αντιγραφή ενός τραγουδιού.

Οι Radiohead προβαίνουν σε νομικές ενέργειες κατά της Lana Del Rey για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι ομοιότητες ανάμεσα στο “Get Free” από το νέο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, το “Lust For Life” και του κλασικού “Creep” (1993) είναι κάτι περισσότερο από συμπτωματικές, θεωρεί το βρετανικό συγκρότημα.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το “NME” και η «The Sun», είχαν ισχυριστεί πρώτα ότι το μουσικό σχήμα σκόπευε να αναμετρηθεί με τη Lana Del Rey στις δικαστικές αίθουσες για να διεκδικήσει τα πνευματικά δικαιώματα που πιστεύει ότι της αναλογούν.

Ένας εκπρόσωπος των Radiohead μοιράστηκε στη «The Sun» ότι «και οι δύο ομάδες προσπαθούν να το συζητήσουν παρασκηνιακά για να αποφύγουν τη μετάβαση στο δικαστήριο». «Είναι κατανοητό ότι η ομάδα των Radiohead ελπίζει ότι η μπάντα είτε θα λάβει αποζημίωση είτε θα αναφερθεί στη λίστα των δημιουργών για να λάβει τα δικαιώματα», ανέφερε.

Γιατί οι σκηνοθέτες απορρίπτουν τις ιδέες της Lana Del Rey;

Επί του παρόντος, ως δημιουργοί του «Get Free» αναγράφονται μόνο οι Lana Del Rey, Kieron Menzies και Rick Nowel. Δεδομένης της δημοτικότητας του τραγουδιού, το οποίο διαδέχεται το “Love” και το “Lust For Life” στο «Billboard Hot 100», ο διακανονισμός σημαίνει αρκετά χρήματα για το πενταμελές γκρουπ από την Αγγλία.

Η Lana Del Rey επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτής της νομικής διαμάχης και εξέφρασε την άποψή της επί του θέματος, με μία ανάρτηση στο Twitter:

«Ισχύει για την αγωγή. Μολονότι γνωρίζω ότι το τραγούδι μου δεν ήταν εμπνευσμένο από το “Creep”, οι Radiohead νιώθουν ότι ήταν και θέλουν το 100% του publishing», έγραψε.

«Πρόσφερα έως και 40% κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά θα δεχθούν μόνο το 100%. Οι δικηγόροι τους ήταν αμείλικτοι, γι’ αυτό θα ασχοληθούμε με αυτό στο δικαστήριο», πληροφόρησε η Lana Del Rey τους ακολούθους της.

https://twitter.com/LanaDelRey/status/950065789549166592

Ακούστε το “Get Free” της Lana.Del Rey παρακάτω:

Και συγκρίνετε με το “Creep” των Radiohead:

Lana Del Rey και BØRNS
σμίγουν στο «God Save Our Young Blood»

Lana Del Rey - BORNS - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας