Στο επίκεντρο της κριτικής έχει βρεθεί η επικείμενη συναυλία της Lana Del Rey στο Ισραήλ.

Η Lana Del Rey θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ «Meteor» στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνοντας ένα μήνυμα στους θαυμαστές της ότι η «μουσική είναι παγκόσμια».

Πολλοί είναι οι μουσικοί που έχουν ζητήσει να υπάρξει πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, αλλά η Αμερικανίδα τραγουδίστρια δήλωσε ότι η εμφάνισή της στο φεστιβάλ δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι υποστηρίζει τις πολιτικές απόψεις ή τις ενέργειες της χώρας.

Απαντώντας στην κριτική που της ασκήθηκε για την απόφασή της να εμφανιστεί στο Τελ Αβίβ, η Lana Del Rey έγραψε: «Πιστεύω ότι η μουσική είναι παγκόσμια και πρέπει να χρησιμοποιείται για να μας φέρνει κοντά.»

«Δε συμφωνούμε πάντα με την πολιτική των τόπων που παίζουμε μέσα ή έξω από τη χώρα μας, μερικές φορές δεν αισθανόμαστε ασφαλείς, ανάλογα με το πόσο μακριά ταξιδεύουμε, αλλά είμαστε μουσικοί και έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στο να είμαστε στον δρόμο», συνέχισε.

Lana Del Rey - L'Officiel USA

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η εμφάνιση στο Τελ Αβίβ δεν είναι πολιτική δήλωση ή δέσμευση για την εκεί πολιτική, καθώς όταν τραγουδάω στην Καλιφόρνια, δε σημαίνει ότι οι απόψεις μου βρίσκονται σε συμφωνία με τις σημερινές κυβερνητικές απόψεις ή με απάνθρωπες ενέργειες», διευκρίνισε η Lana Del Rey.

«Δηλώνω ότι είμαι μία απλή τραγουδίστρια και καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιηγηθώ στα νερά των συνεχών δυσκολιών σε χώρες που έχουν ισοπεδωθεί από τον πόλεμο στις οποίες ταξιδεύω μηνιαίως σε όλο τον κόσμο. Για τα πρακτικά, κάνω το καλύτερο που μπορώ και οι προθέσεις μου είναι καλύτερες από τους περισσότερους λαούς που γνωρίζω.»

Από την άλλη, η Παλαιστινιακή Εκστρατεία για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, η οποία παροτρύνει τους μουσικούς να μην εμφανίζονται στο Ισραήλ απάντησε μέσω Twitter στην τραγουδίστρια γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Σας παροτρύνουμε να επανεξετάσετε. Αμφιβάλλουμε ότι θα εμφανιζόσασταν στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής…»

 

Αφήστε το σχόλιό σας