Μέλημα της Lady Gaga είναι η ευαισθητοποίηση για τα θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Για ακόμα μία φορά, η Lady Gaga μιλά ανοιχτά για όσα προβλήματα αντιμετώπισε με την ψυχική υγεία της, συμπεριλαμβανομένης της «σκοτεινής» περιόδου όπου βίωνε αυτοκτονικό ιδεασμό.

H 32χρονη Αμερικανίδα βραβεύθηκε από την ομοσπονδία «SAG-AFTRA» και χρησιμοποίησε το χρόνο που είχε στη διάθεσή της για να μιλήσει για την ανάγκη ισχυρής υποστήριξης στην ψυχική υγεία εντός τους κλάδου των καλλιτεχνών.

«Μετά από πολλά χρόνια που έλεγα “ναι” σε δουλειές, συνεντεύξεις, εκδηλώσεις – όλες τις ευκαιρίες, φυσικά είμαι τόσο ευγνώμων που τα είχα, επειδή ξέρω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν τα έχουν», παραδέχθηκε.

«Αφού δούλεψα τόσο σκληρά, ήμουν βέβαιη ότι η λέξη “ναι”, “ναι, σίγουρα”, έγινε πολύ αυτόματη, έγινε η εσωτερική φωνή μου, για την οποία έμαθα τώρα ότι είναι πολύ ανθυγιεινή. Δεν είχα την εξουσία να πω “όχι”», εξομολογήθηκε.

Lady Gaga - SAG-AFTRA Awards - Hit Channel

Αυτή η ανθυγιεινή συμπεριφορά προκαλούσε στη Lady Gaga τόσο ψυχικό όσο και σωματικό πόνο: «Υπήρχαν επίσης πολλά συμπτώματα αποξένωσης και διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD) και δεν είχα ομάδα που να περιλαμβάνει υποστήριξη ψυχικής υγείας», υπογράμμισε.

«Αυτό αργότερα μεταμορφώθηκε σε φυσικό χρόνιο πόνο, ινομυαλγία, κρίσεις πανικού», εξήγησε και πρόσθεσε ότι είχε «αυτοκτονικό ιδεασμό και μαζοχιστική συμπεριφορά». «Εντάξει. Έχω ολοκληρώσει τη λίστα μου, αλλά αυτή η λίστα άλλαξε τη ζωή μου. Και δεν την άλλαξε με καλό τρόπο.»

Η Lady Gaga θεωρεί ότι είναι σημαντικό να μιλά για τους δικούς αγώνες, επειδή θέλει ο κόσμος να λάβει τη βοήθεια που δεν έλαβε εκείνη.

«Σας το λέω αυτό, γιατί για εμένα ήταν πολύ αργά», είπε. «Χρειαζόμουν κάποια βοήθεια από πριν, χρειαζόμουν φροντίδα ψυχικής υγείας, χρειαζόμουν κάποιον να δει μέσα μου ή να δει το αστέρι που θα γινόμουν, παρά να βλέπει το σκοτάδι μέσα στο οποίο πάλευα.»

Lady Gaga - SAG-AFTRA Awards - Hit Channel

Η Lady Gaga τόνισε ότι η λήψη βοήθειας το συντομότερο δυνατό είναι εξαιρετικά σημαντική. Συχνά, όμως, οι άνθρωποι δεν έχουν τους πόρους που θα τους βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι.

«Αν είχα προηγουμένως προληπτική ψυχική περίθαλψη, νομίζω ότι μπορεί να μη μου έκανε τόσο κακό όσο έκανε», υποστήριξε.

«Είχα ένα σύστημα να με προστατεύει και να με καθοδηγεί. Ένα σύστημα να με ενδυναμώνει να λέω “όχι” στα πράγματα που ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω. Ένα σύστημα να με ενδυναμώνει να μένω μακριά από τα τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα ή να δουλεύω με ανθρώπους οι οποίοι είχαν σοβαρά αμφισβητήσιμο χαρακτήρα.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας