Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για το επόμενο «Met Gala».

Η Lady Gaga, ο Harry Styles και η Serena Williams θα είναι παρουσιαστές του «Met Gala», που έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη νύχτα της μόδας.

Το φετινό θέμα της βραδιάς «Camp: Notes on Fashion» (Camp: Σημειώσεις για τη Μόδα) διασφαλίζει ότι το κόκκινο χαλί και τα φημισμένα βήματα που οδηγούν στο Μουσείο θα συμπληρωθούν με δηλώσεις περί στιλ που δε θα ξεχαστούν σύντομα.

Το «Met Gala», το ετήσιο φιλανθρωπικό δείπνο για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Vogue» ο Andrew Bolton, επικεφαλής επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών, το θέμα του «Met Gala» για το 2019 είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό δοκίμιο «Notes on Camp» (1964) της Susan Sontag, στο οποίο περιγράφει την camp αισθητική «αγάπη στο αφύσικο: τεχνητό και υπερβολικό… στιλ σε βάρος του περιεχομένου».

Ο Bolton βρήκε το δοκίμιο ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σχετίζεται με το σημερινό πολιτικό και πολιτισμικό κλίμα.

Lady Gaga - Venice Film Festival 2018 - Met Gala
Η Lady Gaga στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Εκτός από την οικοδέσποινα του «Met Gala», την Anna Wintour, παρουσιαστές φέτος είναι τρεις προσωπικότητες που ωθούν τα όρια της μόδας: Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Lady Gaga, ο τραγουδιστής Harry Styles και η αθλήτρια του τένις Serena Williams.

Στον ρόλο του παρουσιαστή θα είναι και ο Alessandro Michele, διευθυντής δημιουργικού στον οίκο «Gucci», ο οποίος στηρίζει το φετινό γκαλά.

«Διανύουμε μία ακραία camp στιγμή και αισθάνθηκα ότι είναι πολύ σημαντικό για τη συζήτηση περί πολιτισμού να βλέπουμε τί συχνά απορρίπτεται ως κενή επιπολαιότητα, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά ένα πολύ εκλεπτυσμένο και ισχυρό πολιτικό εργαλείο, ειδικά για περιθωριοποιημένους πολιτισμούς», δήλωσε ο Andrew Bolton.

«Είτε είναι ποπ camp, είτε queer camp, είτε υψηλό camp, είτε πολιτικό camp – ο Trump είναι μια πολύ camp φιγούρα – νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρο.»

Harry Styles (live) - Hit Channel - Met Gala
Ο Harry Styles σε μία από τις συναυλίες της περιοδείας του.

Η έκθεση που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του «Met Gala» περιλαμβάνει περίπου 175 έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και σχεδίου και ανδρικά και γυναικεία ενδύματα.

Για το διευθυντή δημιουργικού του «Gucci», Alessandro Michele, το δοκίμιο της Sontag «εκφράζει απόλυτα αυτό που πραγματικά σημαίνει για εμένα camp: η μοναδική ικανότητα συνδυασμού της υψηλής τέχνης και της pop κουλτούρας».

 

Αφήστε το σχόλιό σας