Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διοργανωθεί το Μάιο του 2014 στη Δανία.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (Ρ.Ι.Κ.) με μία λιτή ανακοίνωση μετέφερε στον τύπο την απόφαση που έλαβε σχετικά με τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διοργανωθεί στη Δανία.

Η επόμενη διοργάνωση της Eurovision μετρά ήδη πολλές απώλειες καθώς λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης πολλές χώρες δήλωσαν την απουσία τους από την Κοπεγχάγη.

Ανδόρρα, Κροατία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Τσεχία μεταξύ άλλων ξεκαθάρισαν εγκαίρως τη θέση τους ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν και έβαλαν τέλος σε κάθε φημολογία.

Η σκυτάλη αυτή τη φορά πέρασε στα χέρια της γειτονικής Κύπρου, με τους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης της χώρας να γνωστοποιούν την απόφασή τους να μην ταξιδέψει ούτε και η δική τους αποστολή στη Σκανδιναβική χώρα.

Τον περασμένο Μάιο η Κύπρος διαγωνίσθηκε στα προημιτελικά της Eurovision, με απεσταλμένη τη Δέσποινα Ολυμπίου, δίχως να καταφέρει ωστόσο να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρ.Ι.Κ.:

«Αποχή του ΡΙΚ από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2014

Το ΡΙΚ ανακοινώνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αποχή του Ιδρύματος από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2014.

Το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή, αφού προσμέτρησε και τα αισθήματα της κοινής γνώμης όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Έλαβε επίσης υπόψη την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2014, και την ανάγκη για δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα προγράμματα.»

Όσον αφορά την Ελλάδα και τις εξελίξεις που τρέχουν με την κλειστή Ε.Ρ.Τ. και τη νεοσυσταθείσα «Δημόσια Τηλεόραση», δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάτι γνωστό, όμως αναμένεται να αναζητηθεί έτερο τηλεοπτικό ιδιωτικό κανάλι ως συνδιοργανωτής και χορηγός όπου θα αναλάβει τα σχετικά έξοδα, όπως έγινε εξάλλου φέτος.

Εάν δε βρεθούν τα αναζητούμενα τότε σίγουρα όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Αφήστε το σχόλιό σας