Μετά από δύο πολυαγαπημένες κυκλοφορίες, το Lollipop και το Πάστα Φλώρα, ο Monsieur Minimal επιστρέφει με ενα διπλό album έκπληξη με τίτλο «Minimal to Maximal».

Πρόκειται για ενα πλούσιο μουσικό παζλ με 16 ξεχωριστά και βιωματικά tracks, το οποίο χωρίζεται σε δύο μουσικά μέρη.
Το πρώτο μέρος (Minimal) περιλαμβάνει τραγούδια που θα περίμενε να ακούσει κάποιος από τον Monsieur Minimal – pop, μελωδικό και uptempo, διανθισμένο με ηλεκτρονικά στοιχεία αλλα και new wave και rock επιρροές από τις δεκαετίες του 80 και του 90.
Το δεύτερο μέρος (Maximal), ειναι πιο σκοτεινό και μαξιμαλιστικό σε διάρκεια, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, περιέχοντας στοιχεια απο trip hop, minimal house, ορχηστρική pop-rock, post-electronica και πολλές ακόμα επιρροές απο το σήμερα.

Ο Monsieur Minimal πιο ώριμος απο ποτέ και ενάντια στις συνθήκες των καιρών, δημιουργεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα album της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής και οχι μόνο.

Εκτός απο την συνεργασία με τον Hiras, στο αγαπημενο πλέον «Bitter», o Monsieur Minimal συνεργάζεται με τρεις ιδιαίτερες στιγμες του album:
Tη Μαριέττα Φαφούτη (Inner Ear) στο τραγουδι του: «Party», με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Spinnet, στο «Infinity» και με τον DJ Booker στο «Trip Hope».

Τέλος, το album συμπληρώνεται με ενα remix του «Wish» σε συνεργασία με τον Harri Agnel και τη συμμετοχή σε καποιους απο τους στίχους από τον KidGalax και τη Νάνση Μιχαηλίδου.

To album κυκλοφορεί απο την The Sound Of Everything και την Universal Music, με την ευγενική χορηγία των αυθεντικών προϊόντων χωρίς ζάχαρη, WISH.
Οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή του album έγιναν στο «Studio Artracks» από τους Monsieur Minimal, Γιώργο Πρινιωτάκη και Αλέξη Βόλβαση, ενώ το mastering έκανε ο G.Pal.
Το artwork επιμελήθηκε ο Στέφανος Μιχαηλίδης.

Το «Minimal to Maximal» διατίθεται στα δισκοπωλεία σε cd, καθώς και σε ψηφιακή μορφή σε όλα τα online stores. Ακούστε το σε online stream:

 

 

Οι Full Band παρουσίασεις του album θα γίνουν:
Κυριακή / 16 Δεκεμβρίου / SIX DOGS  / Αθήνα / 20:00
Παρασκευή / 21 Δεκεμβρίου / Γαία Live Stage / Θεσσαλονίκη / 21:00

Αφήστε το σχόλιό σας