Έρχεται  στις 2 Δεκεμβρίου σε διπλό CD και σε μονό DVD.

Η μεγαλύτερη απόλαυση για τους οπαδούς των Scorpions είναι το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει ημερομηνία λήξης για το Farewell World Tour , ακόμη και αν αυτό συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια τώρα . Οι Scorpions εξακολουθούν να είναι το πιο δημοφιλές ροκ συγκρότημα της Γερμανίας διεθνώς, και από τις 38 χώρες όπου έχουν προγραμματιστεί αποχαιρετιστήριες εμφανίσεις , μόνο οι 23 έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα . Πέρα από αυτό , η μπάντα βρήκε το χρόνο και την ενέργεια για να πραγματοποιήσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός : την πρώτη MTV Unplugged εμφάνιση τους . Στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου 2013, οι Klaus Meine (φωνητικά, κιθάρες), Rudolf Schenker (κιθάρες, φωνητικά) , Matthias Jabs (κιθάρα), Pawel Maciwoda (μπάσο) και ο James Kottak (τύμπανα), έπαιξαν τρία φανταστικά ακουστικά sets στο θέατρο Λυκαβηττού της Αθήνας. Το υπαίθριο θέατρο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο το 1965 – και, συνεπώς, έχει ακριβώς η ίδια ηλικία με την ιστορία των Scorpions – βρίσκεται στο Λυκαβηττό, σε ύψος 300m, και προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα της Ελληνικής μητρόπολη . Αλλά το θεαματικό τοπίο δεν ήταν ο μόνος λόγος που έπεισε τους Scorpions να επιλέξουν την Αθήνα για την πρώτη εμφάνιση σε υπαίθριο χώρο στην ιστορία των MTV Unplugged .

«Όταν μας προσέγγισαν με την ιδέα ενός unplugged show, αμέσως σκεφτήκαμε την Ελλάδα» θυμάται ο Klaus Meine. Ο Matthias Jabs, προσθέτει, «Έχουμε υπέροχους οπαδούς σε όλο τον κόσμο, αλλά οι Έλληνες είναι οι απόλυτοι die-hard fans». Όσον αφορά την επιλογή του τόπου, το θέατρο του Λυκαβηττού, ο Meine, εξηγεί, «Παίξαμε εδώ πριν από πολλά χρόνια. Είναι ένα όμορφο μέρος. Μπορώ να θυμηθώ ότι ακόμα και τότε οι οπαδοί σκαρφάλωναν στους γύρω βράχους. Φυσικά παίξαμε μερικά από τα μεγαλύτερα κλασικά κομμάτια μας αυτή τη φορά, αλλά παίξαμε μερικά νέα τραγούδια, καθώς και υλικό που δεν είχαμε παίξει ποτέ ζωντανά μέχρι τότε. Αυτά είναι τα τραγούδια που είναι πολύ δημοφιλή στους οπαδούς, αλλά που ποτέ με κάποιο τρόπο δεν κατάφεραν να μπουν στα set lists”.

Κατά τη διάρκεια των δυόμιση ωρών, η παράσταση γοητεύει με τις πολυάριθμες ιδιαίτερες στιγμές της και αλλά και την απόλυτη μουσική αδρεναλίνη. Στιγμές επιτυχιών όπως τα « Still Loving You » και « Big City Nights », « No One Like You » και «When The Smoke Is Going Down” αλλά και πολλές εκπλήξεις, όπως η συμμετοχή του Morten Harket στο «Wind of Change», η συμμετοχή της KATHE στο «In Trance» και πολλές άλλες ακόμα.

Παρακολουθώντας αυτό τον unplugged μαραθώνιο, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια στιγμή. Σίγουρα όμως, μπορείς να καταλάβεις ότι οι Scorpions διασκέδασαν στο έπακρο αυτή την αναδρομή στην ιστορία τους. Οι μελωδίες διατηρούν τη διαχρονική συνθετική γοητεία τους και η ποιότητα του live τους αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι οι Scorpions είναι ευλογημένοι – αυτή τη φορά ειδικά από τους Έλληνες θεούς , όπως φαίνεται .

To MTV Unplugged θα κυκλοφορήσει σε 50 χώρες και υπόσχεται να είναι μια ακόμα επιτυχία στο ατελείωτο έπος των Scorpions. Οι Fans μπορούν επίσης να προσβλέπουν στο ντοκιμαντέρ «Big City Nights» από την Katja von Garnier, το οποίο θα προβληθεί στους κινηματογράφους.

Το “MTV Unplugged” των Scorpions κυκλοφορεί στις 2 Δεκεμβρίου από τη Feelgood Records σε διπλό CD και σε μονό DVD. Μια βδομάδα αργότερα αναμένονται οι εκδόσεις του Bluray αλλά και του τριπλού βινυλίου.

Περισσότερες πληροφορίες
www.the-scorpions.com ή www.facebook.com/Scorpions

Αφήστε το σχόλιό σας