Στο κενό έπεσε η προσπάθεια να δοθούν στη δημοσιότητα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη σορό του Kurt Cobain.

Το Εφετείο της Ουάσινγκτον αποφάνθηκε ότι οι φωτογραφίες από τη σορό του Kurt Cobain, στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρός, δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν.

Το δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη 15 Μαΐου ότι οι φωτογραφίες του κεντρικού τραγουδιστή των Nirvana απαλλάσσονται από τον νόμο περί δημοσίων αρχείων της πολιτείας της Ουάσινγκτον και ότι η δημοσίευση τους «παραβιάζει τα δικαιώματα της οικογένειας Cobain βάσει της 14ης τροπολογίας».

Η χήρα του Kurt Cobain, η τραγουδίστρια και visual artist Courtney Love, και η κόρη του, που ήταν παιδί κατά τη στιγμή του θανάτου του, η Frances Bean Cobain, κατέθεσαν μαρτυρίες στο δικαστήριο για να μην επιτρέψουν στις φωτογραφίες να δουν το «φως» της δημοσιότητας.

Η δικαστική απόφαση έρχεται μετά την προσφυγή που είχε ασκήσει ο δημοσιογράφος Richard Lee από το Σιάτλ, ο οποίος είχε επιδιώξει την δημοσίευση των 55 φωτογραφιών σε μία προσπάθεια να αποδείξει ότι ο Cobain δεν αυτοκτόνησε το 1994, αλλά μάλλον δολοφονήθηκε.

O Kurt Cobain βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Σιάτλ στις 8 Απριλίου 1994, σε ηλικία 27 ετών.

Είκοσι χρόνια μετά, το Μάρτιο του 2014, η αστυνομία του Σιάτλ εκτύπωσε τέσσερα φωτογραφικά φιλμ 35mm με υλικό από το σκηνικό, τα οποία είχαν αφεθεί σε μία αποθήκη αποδεικτικών στοιχείων. Είναι άγνωστο γιατί οι φωτογραφίες δεν εκτυπώθηκαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Σιάτλ, πάντως, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δείχνουν καθαρότερα τη σορό του Kurt Cobain σε σύγκριση με τις Polaroid φωτογραφίες που είχαν τραβήξει οι αστυνομικοί.

Παρά τη δικαστική απόφαση, τα τελευταία χρόνια διέρρευσαν στο διαδίκτυο ορισμένες από τις επίμαχες φωτογραφίες, κυρίως από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο χώρο: Προσωπικά αντικείμενα, βοηθήματα για τη χρήση ηρωίνης και ένα ιδιόχειρο σημείωμα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας