Στις φλόγες παραδόθηκε το μουσείο που φιλοξενούσε μία έκθεση με προσωπικά αντικείμενα από τη συλλογή του Kurt Cobain.

Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά η έκθεση σε μουσείο της Ουάσινγκτον που ήταν αφιερωμένη στον Kurt Cobain.

Στο Μουσείο Ιστορίας του Αμπερτίν εκθέτονταν αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του κεντρικού τραγουδιστή των Nirvana, συμπεριλαμβανομένου πρωτοτύπων εικαστικών δημιουργιών και ζωγραφικών πινάκων.

Η έκθεση έλαβε χώρα στη γενέτειρα του Αμερικανού τραγουδιστή, μουσικού και τραγουδοποιού, το Αμπερντίν της Ουάσινγκτον και συγκεκριμένα σε ένα κτίριο που κατασκευάστηκε το 1922 και μέχρι το 1978 στέγαζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ σήμερα ήταν χώρος και άλλων κοινοτικών υπηρεσιών.

Το μουσείο περιείχε επίσης εκθέματα από ολόκληρη την ιστορία της πόλης.

Η καταστροφική πυρκαγιά ξέσπασε στις 9 Ιουνίου από άγνωστα αίτια.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος του Αμπερντίν, ο Tom Hubbard, δήλωσε: «Αυτή είναι μία καταστροφική απώλεια για την πόλη» και πρόσθεσε ότι υπήρξε «μαζική καταστροφή πολλών ιστορικών αντικειμένων» εξαιτίας της φωτιάς, του καπνού και του νερού που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση.

Δεν υπήρξαν τραυματίες από το επείγον περιστατικό.

Ο πρώην μπασίστας των Nirvana και συνεργάτης του Kurt Cobain, ο Krist Novoselić, αντέδρασε στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης, κοινοποιώντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τα ντοκουμέντα από τη μεγάλη πυρκαγιά και γράφοντας:

«Αυτό είναι τρομερό. Ελπίζω οι άνθρωποι να είναι σώοι.»

Ο συγγραφέας Ryland Spencer μοιράστηκε ορισμένες φωτογραφίες από τα αντικείμενα του Kurt Cobain που εκθέτονταν.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας