Ο Νίκος Ξυδάκης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τους Bogaz Musique είναι οι τελευταίοι «επισκέπτες της Δευτέρας» στην «Ταράτσα του Φοίβου».

Για την τελευταία «επίσκεψη της Δευτέρας», ο Φοίβος Δεληβοριάς προσφέρει τη θέα από την «Ταράτσα του Φοίβου» του σε έναν από τους σημαντικότερους και προσωπικά πιο αγαπητούς του Έλληνες συνθέτες: Τον Νίκο Ξυδάκη, σε μία μοναδική και σπάνια συνάντησή του με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους Bogaz Musique.

Οι εξαιρετικοί Bogaz Musique έρχονται να προτείνουν μια ολοκαίνουργια, δυναμική ανάγνωση των πιο αγαπημένων τραγουδιών του Νίκου Ξυδάκη, συνοδεύοντας την Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς θα εισέρχεται στο μαγικό ρεαλισμό του μουσικοποιητικού του σύμπαντος.

Από το «Νείλο» στην «Ωραία Κοιμωμένη», από τον «Αέρα της Αγάπης» στην «Ιζαμπώ», από την «Τρελή κι Αδέσποτη» στο «Σουμιτζού» και στον «Ηριδανό» και από το «Γρήγορα Η Ώρα Πέρασε» έως τη «Σαπφώ», οι Bogaz Musique εμφυσούν στα σπουδαία τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη το δικό τους ήχο.

Ένα ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στην αισθαντικότητα και τον ηλεκτρισμό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό και άκρως ενδιαφέροντα ηχητικό κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα τον πλούτο και την ουσία των μελωδιών του συνθέτη.

Τη συνάντηση αυτή υπογραμμίζει η πάντα γοητευτική ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία βρίσκεται ξανά μετά από χρόνια στο πλευρό του Νίκου Ξυδάκη στη σκηνή.

Μην χάσετε την τελευταία «Επίσκεψη της Δευτέρας» στην «Ταράτσα του Φοίβου» στις 24 Σεπτεμβρίου και μαζί ένα συλλεκτικό μουσικό ταξίδι, όπου το νήμα ξαναπιάνεται από το παρόν και το μυστικό κρύβεται στην Αρχή των Τραγουδιών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας