Κωστής Μαραβέγιας: «Στην εποχή των social media έχουμε τους πιο πολλούς διάσημους»

-

Hit-Channel Listen Radio Live

Ο Κωστής Μαραβέγιας μιλά για την ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα και τη δημοσιότητα και για τα social media.

Με αφορμή τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή που ετοιμάζει για τις 20 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, ο Κωστής Μαραβέγιας μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» για τη σχέση του µε το κοινό, τις επιλογές του αλλά και τις αγωνίες του.

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη του έχει αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος στον Κωστή Μαραβέγια;

«Τα πουκάμισά μου; Χα, χα. ∆εν ξέρω να σου απαντήσω. Αυτό που ξέρω είναι πως αισθάνομαι ευγνώμων που μπορώ και κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα και ευχαριστώ τους φίλους μας από καρδιάς για την υποστήριξη. Είναι ευλογία το ταξίδι της μουσικής», λέει.

Πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσει κανείς ανάμεσα στην ποιότητα και τη δημοσιότητα;

«Μα προφανώς η δημοσιότητα δεν συνεπάγεται χαμηλή ποιότητα και έλλειψη ήθους και φυσικά ούτε το αντίστροφο ισχύει, δηλαδή κάποιος που δεν είναι γνωστός μπορεί να κάνει υψηλής ποιότητας πράγματα που μένουν στην αφάνεια», απαντά ο Κωστής Μαραβέγιας.

«Όλα μπορούν να συμβούν, δεν υπάρχουν κανόνες. Στην εποχή της πληροφορίας μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων, οποιοσδήποτε μπορεί να θεωρείται διάσημος. Ίσως να βρισκόμαστε στην εποχή με τους πιο πολλούς διάσημους, αναγνωρίσιμους ανθρώπους», συνεχίζει.

«Από την άλλη όμως πόσα διαμάντια υπάρχουν και επίσης γίνονται γνωστά και φτάνουν τελικά στα αυτιά μας και στα μάτια μας; Πληθώρα μεν, αλλά και πολλές περιπτώσεις με περιεχόμενο.»

Θεωρεί ο Κωστής Μαραβέγιας πως ένας καλλιτέχνης οφείλει να συμμετέχει στις αλλαγές που φέρνει η κάθε εποχή, στους νέους τρόπους επικοινωνίας, όπως είναι για παράδειγμα τα social media;

«Τίποτα δεν οφείλει. Οφείλει να κάνει ό,τι αισθάνεται. Να είναι ειλικρινής με τις προθέσεις του και τον εαυτό του. Και αν πραγματικά θέλει να αναλωθεί σε ασταμάτητες σέλφι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, ας το κάνει», σχολιάζει.

«Μπορεί έτσι να ικανοποιεί κάποιο ναρκισσιστικό απωθημένο. Σημαντικό είναι να υπάρχει εγκράτεια και μέτρο στο τι και πόσο ανεβάζει κάποιος», τονίζει ο Κωστής Μαραβέγιας στο «Έθνος της Κυριακής».

 

Αφήστε το σχόλιό σας