Μια αλλιώτικη μουσική παράσταση στο «Παλλάς». Ο Κώστας Μακεδόνας συναντά τον Haig Yazdjian και τον Ronny Barrak και γεφυρώνουν τις μουσικές του κόσμου.

Μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση θα δει το Αθηναϊκό κοινό στο «Παλλάς» με τον Κώστα Μακεδόνα να γεφυρώνει με τη φωνή του μουσικές του κόσμου σε μια σύμπραξη με καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή.

Μουσική από τη Σμύρνη, το Ανατολικό Αιγαίο, το Λίβανο, την Αρμενία, τη Σύρια και την Παλαιστίνη, μουσική της Ανατολής θα συναντηθεί με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σύγχρονων ελλήνων σύνθετων Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Καλδαρα, Τσιτσάνη, Κραουνάκη αλλά και Παραδοσιακά, με Ανατολικές επιρροές.

Τα Τραγούδια της Ανατολής

«Τα Τραγούδια της Ανατολής», είναι ένα θέμα που αγαπούν πολύ οι Έλληνες.

Μια σειρά αγαπημένων τραγουδιών με ανατολικό ιδίωμα, ελληνικά παραδοσιακά και σύγχρονα, εναλλασσόμενα με Σμυρναίικα και τραγούδια με αραβόφωνους στίχους, θα εκπλήξουν το κοινό με τη ανάδειξη της μουσικής συγγένειας.Ο ethnic τραγουδιστής συνθέτης και ουτίστας Αρμένικης καταγωγής γεννημένος στη Συρία, Ηaig Υazdjian (Χάιγκ Γιαζιτζιάν), θα μας ταξιδέψει μακριά με την αισθαντική φωνή του και είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της βραδιάς. Ντουέτα του Κώστα Μακεδόνα και του Ηaig Υazdjian σε γνώριμες μελωδίες σε ελληνικά και Αραβικά θα είναι η έκπληξη της βραδιάς.

Επί σκηνής ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων, ούτι, νέι, κανονάκι, νταρμπούκα, ανατολική ντάμπλα, ποντιακή λίρα και σάζι θα συναντηθούν με το μπουζούκι, το κόντραμπάσο, τα τύμπανα κ το πιάνο.

Τραγούδια όπως «Σαν τον Μετανάστη» του Zulfi Livaneli σε στίχους Λευτέρη Παπαδοπούλου, «Να ‘μαν πουλί» Παραδοσιακό της Μεσογείου , «Στην Ανατολή», «Της Ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη, «Στου δρόμους της Ανατολής» του Σταμάτη Κραουνάκη, «Μάνα μου Ελλάς» του Σταύρου Ξαρχάκου, «Νύχτες Μαγικές» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Ένα τραγούδι από το Αλγέρι» του Αποστόλου Καλδάρα, «Bingeol-Ξενιτιά» Παραδοσιακό Αρμενίας σε στίχους της Λίνας Νικολακόπουλου, «Τα Σμυρναίικα Τραγούδια» του Παντελή Θαλασσινού, και παραδοσιακά Σμύρνης, Μικράς Ασίας και Ανατολικού Αιγαίου «Αποχωρισμός», «Εγώ είμαι προσφυγάκι», «Ο Μανώλης», «Από Ξένο Τόπο», «Εχε Γειά Πάντα Γειά», είναι μερικά από αυτά που θα ακούσουμε στο «Παλλάς».

Ξεχωριστή παρουσία ο προσκεκλημένος για τη βράδια ο διεθνούς φήμης από τι Λίβανο, βιρτουόζος της νταρμπούκα (τάμπλα Μέσης Ανατολής) και συνθέτης Rony Barrak.

Ένας καλλιτέχνης που μεσουρανεί στη Μέση Ανατολή και έχει μαγέψει τα θέατρα του κόσμου, με εμφανίσεις σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Γερμάνια την τελευταία εικοσαετία, δίνοντας νέα δυναμική πνοή στην νταρμπούκα και εντάσσοντας της ακόμα και σε συμφωνικές Ορχήστρες ως σολίστ με δικές του συνθέσεις.

Ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς ο μουσικός διάλογος Μακεδόνα, Haig Yazdjian, Μακεδόνα & Rony Barrak, Rony Barrak & Haig Yazdjian καθώς και η σύμπραξη των τριών.

Αξίζει να δει κάνεις την τέχνη του Rony Barrak,ο ο οποίος συνδυάζοντας ανατολικές και δυτικές επιρροές φτάνει σε μοναδικά μουσικά ακούσματα Ο Rony είναι ένας ευέλικτος κρουστός, συνθέτης πιανίστας και ενορχηστρωτής ο οποίος θα κάνει σόλα αλλά θα συμπράξει και σε ελληνικά τραγούδια. Θα βρίσκεται στην Ελλάδα αρκετές μέρες πριν τη συναυλία για να κάνει πρόβες και να εντάξει στο ρεπερτόριο του και ελληνικά τραγούδια αλλά και να ενσωματωθεί στη μουσική παράσταση δίνονται τη δική του ξεχωριστή καλλιτεχνική σφραγίδα.

Πάνω σε αυτό το μουσικό μωσαϊκό καλείται ο Κώστας Μακεδόνας να γεφυρώσει με τη φωνή του τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου – τραγούδια του κόσμου.

Ο Κώστας Μακεδόνας που θεωρείται από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς του, και ξεχωρίζει για το εύρος της φωνής άλλα και το ιδίωμα και τη χρεία που μπορεί να αποδώσει τα απαιτητικά τραγούδια από τον αμανέ μέχρι τον επικό Μίκη Θεοδωράκη της «Δραπετσώνας» είναι ο ιδανικός ερμηνευτής για το εγχείρημα- της μετάβασης από τη μουσική της Μέσης Ανατολής της Μικράς Ασίας στα μεγάλα ελληνικά τραγούδια σύγχρονων συνθετών (ρεμπέτικα – χασάπικα) που έχουν σαφώς επιρροή από την ανατολή.

Μία πολλά υποσχόμενη μουσική παράσταση

Η μουσική και η ενορχήστρωση καθώς και ο σχεδιασμός της παράστασης ανήκει στην Τατιάνα Παπαγεωργίου τη γνωστή πιανίστα και μουσικολόγο, η οποία διακρίνεται για τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη. « ….και αυτό το μουσικό ιδίωμα έχει προσεγγίσει ο μέγας δημιουργός οι κύκλοι τραγουδιών των οποίων αποσπάσματα θα παρουσιάσουμε όπως «Στην Ανατολή», «Διόνυσος», «Πικροσάββατα» δείχνουν περίτρανα την έμπνευση για μνημειώδη τραγούδια του συνθέτη, « Δραπετσώνα» και άλλα που έχον ερμηνεύσει οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στέλιος Καζαντζίδης αλλά και Δημήτρης Μητροπάνος, μέρος των οποίων θα ακουστούν από τη φωνή του Κώστα Μακεδόνα.

Guest Star, η Κατερίνα Πολέμη, η γνώστη συνθέτης, τραγουδίστρια αλλά και μουσικός σε εμφάνιση έκπληξη θα ερμηνεύσει τραγούδια όπως «Μια νύχτα στο Μαρόκο», «Ένα Τραγούδι από τ’ Αλγέρι» κ.ά. Η Κατερίνα Πολέμη θα συνομιλήσει μουσικά επί σκηνής και με τον Haig Yazdjian και με τον Rony Barrak.

Μια πανδαισία μουσικών και χρωμάτων, μια μουσική παράσταση αξιώσεων με 25 συντελεστές Ορχήστρα Παραδοσιακών και Συγχρόνων Οργάνων από κορυφαίους και καταξιωμένους σολίστ.

Μην το χάσετε!

Πληροφορίες - Εισιτήρια

Συντελεστές

Τραγούδι: Κώστας Μακεδόνας
Ούτι – φωνή: Haig Yazdjian
Σολίστ κρουστών από το Λίβανο: Rony Barrak
Guest star: Κατερίνα Πολέμη

Καλλιτεχνική διεύθυνση – πιάνο : Τατιάνα Παπαγεωργίου

Πληροφορίες

Είναι: Μουσική Παράσταση
Χώρος: Θέατρο Παλλάς
Διεύθυνση: Βουκουρεστίου 5
Πρεμιέρα: 3 Απριλίου 2017
Διάρκεια: 125′ μαζί με το διάλειμμα

Εισιτήρια

ΠΛΑΤΕΙΑ:

VIP-60€
Ζώνη Α-45€
Ζώνη Β-30€
Ζώνη Γ-20€
Ζώνη ΣΤ-20€

ΕΞΩΣΤΗΣ:
Ζώνη Ζ1-30€
Ζώνη Ζ2-20€
Ζώνη Ζ3-15€

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΑ: 30€

ΠΛΑΪΝΑ ΘΕΩΡΕΙΑ: 15€ και 20€

Αφήστε το σχόλιό σας