Το καινούριο τραγούδι τους έπειτα από την επανασύνδεσή τους συστήνουν ο Κώστας Λειβαδάς και οι Υπνοβάτες.

Ο Κώστας Λειβαδάς και οι Υπνοβάτες, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο «Χαμένη Διαδρομή» μας παρουσιάζουν το ομότιτλο τραγούδι σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά.

Οι Υπνοβάτες ήταν το πρώτο ηλεκτρικό γκαράζ γκρουπ που έφτιαξαν ο Κώστας Λειβαδάς κι ο Κώστας Καββαδίας το 1991 και έδρασε ως τα μέσα του 1994.

Ηχογράφησαν και παρουσίαζαν «ζωντανά» τα πρώτα τραγούδια του Κώστα Λειβαδά, μαζί με πλήθος διασκευών από το Αγγλόφωνο ηλεκτρικό τραγούδι και όλους τους αγαπημένους ήρωες του γκρουπ από το πάνθεον του rock n’ roll.

Η επανασύνδεση με τον Κώστα Καββαδία και τους υπόλοιπους «Υπνοβάτες», ήταν υπόθεση και αίτημα χρόνων, που επιτέλους πραγματοποιήθηκε 23 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που τα παιδιά ηχογράφησαν και ετοιμάζονταν να εκδώσουν την πρώτη τους δουλειά.

Το πιο εμβληματικό και αγαπημένο τραγούδι στις τάξεις των φίλων του γκρουπ, το «Χαμένη Διαδρομή», αποτυπώνει ίσως καλύτερα από το καθένα τον ήχο και τις επιρροές αυτού, του τόσο ιδιαίτερου ηλεκτρικού κουαρτέτου.

Η δύναμη του βασίζεται στο ότι ενώ στιχουργικά ο Κώστας Λειβαδάς μετράει τις πληγές του, η μουσική και ο ήχος είναι ένας ύμνος στην συμφιλίωση με το παρελθόν και στη συγχώρεση και μια πρόσκληση για να βγούμε στο δρόμο με ανοιχτό ουρανό και παράθυρα σε μια ευθεία προς το καλοκαιρινό φως που επουλώνει τις πληγές και οδηγεί σε καλύτερες και πιο φωτεινές ημέρες.

Το άλμπουμ «Χαμένη Διαδρομή» κυκλοφορεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου σε όλα τα καταστήματα από την Panik Platinum.

Κώστας Λειβαδάς & Υπνοβάτες - «Χαμένη Διαδρομή» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Κίτρινο φως, ξένες σκιές και το τώρα µες το χθες
τα ρούχα σου σκόρπια, κλεµµένες στιγµές, µια πληγή ανοιχτή
σβησµένοι απ’ το χάρτη και οι άξονες έχουν χαθεί
κι έχω τροµάξει κλεµµένο παιδί, κλεµµένο παιδί

Στα µάτια σου ο χρόνος
και στη φωτιά ο λόγος
µιας χαµένης διαδροµής

Φύση νεκρή, στεγνή εποχή, ξεχασµένη εκδροµή
Φωτογραφίες και βότσαλα µπλε από κάποιο νησί
Συντρίµµια οι σκάλες που έφταναν στον ουρανό
Παλεύουµε τώρα στο άγριο κενό, στο άγριο κενό

Στα µάτια σου ο φόβος
και στη φωτιά ο πόνος
µιας χαµένης διαδροµής

 

Αφήστε το σχόλιό σας